ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η Μπαρτσελόνα χάνει έναν ηγέτη

Η Μπαρτσελόνα χάνει έναν ηγέτη

Με την αποχώρηση του Μασεράνο απ την Μπαρτσελόνα, οι «μπλαουγκράνα» έχασαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι σε μια απ’ τις πιο ένδοξες περιόδους του συλλόγου

Ενα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε για την Μπαρτσελόνα με την αποχώρηση του Χαβιέ Μασεράνο για την κινέζικη Χεμπέι Φόρτσουν.

 

Έχοντας μετακομίσει στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πριν από οκτώ χρόνια, πήρε μια θέση που ήταν ήδη καθιερωμένη ως μία από τις καλύτερες του κόσμου και τους βοήθησε να είναι απ’ τους καλύτερους.

 

Η ικανότητά του να εργάζεται, η ευφυΐα του για να διαβάσει το παιχνίδι και η ευελιξία του να εκτελεί πολλούς ρόλους που δεν γνώριζε, όχι μόνο τον βοήθησε να γίνει ο άνθρωπος που ήθελε ο Γκουαρντιόλα, αλλά στην πραγματικότητα τον μετέτρεψε σε παίκτη που χρειάστηκε ο προπονητής.

 

Χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες θέσεις μακριά από τη ζώνη που είχε την άνεσή του,  ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως πρεσβευτής για να δείξει το ήθος της Βαρκελώνης.

 

Η παρουσία που είχε τόσο στο «πεδίο της μάχης» όσο και στα αποδυτήρια είχε γίνει μεταδοτική ώστε να δουλεύουν όλοι σαν αυτόν.

 

Κάθε καλοκαίρι, ο γενναίος αλλά έντιμος υπερασπιστής της ομάδας ήταν ευτυχής ώστε να συζητήσει με την Μπαρτσελόνα αν τον ήθελαν ακόμα και να ελέγξει αν οι εμφανίσεις του ικανοποιούσαν τον σύλλογο.

 

Ωστόσο, σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις ο σύλλογος δεν ένιωσε ότι δεν είχε φτάσει στην εκτίμησή του. Ακόμα και ο ίδιος ο Μασεράνο ήταν ήδη πεπεισμένος ότι ο ρόλος του στην καρδιά της άμυνάς του είχε ήδη οδηγήσει την Μπαρτσελόνα να θέλει να τον πουλήσει.

 

«Τον Μασεράνο δεν τον κουνάει κανένας απ’ την ομάδα» είχε δηλώσει κάποτε ο Λουίς Ενρίκε.

 

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία στον ορίζοντα, ο 33χρονος εξακολουθεί να φιλοδοξεί να κερδίσει το ένα πράγμα που πρέπει ακόμα να βάλει στα χέρια του και αισθάνεται σαν μια κίνηση που θα τον κάνει πιο κατάλληλο για ένα αρχικό σχήμα.

 

Κάτι που καταλαβαίνει και η ίδια η διοίκηση της Μπαρτσελόνα καθώς είναι χαρούμενοι για αυτόν που θα πάει στη Κίνα αν αυτή ήταν η επιθυμία του.

 

X