ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να ενώσει πάλι τους Ελληνες

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να ενώσει πάλι τους Ελληνες

Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους κι αν, μάλιστα, η επιλογή τους οδηγήσει σε μια ισχυρή κυβέρνηση το βράδι της Κυριακής

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε χθες το βράδι και, πλέον, ο λόγος είναι στους πολίτες, για να αποφασίσουν ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση, αν θα είναι ισχυρή και αυτοδύναμη ή αν η πορεία της χώρας από την Δευτέρα θα εξαρτάται από συμφωνίες και συνεργασίες που θα είναι, ή δεν θα είναι, εφικτές.

 

Αν κρίνει κανείς από το κλίμα, την τεράστια νίκη της ΝΔ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, καθώς και στις δημοσκοπήσεις που της δίνουν διαφορές από 8-15 μονάδες, θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα είναι ήδη δεδομένο, ενδεχομένως, και η αυτοδυναμία.

 

Ωστόσο, αν δεν γεμίσουν οι κάλπες κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, Γι’ αυτό και το βασικότερο εν όψει των εκλογών της Κυριακής είναι να πάνε οι πολίτες στα εκλογικά τμήματα και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Καλές είναι οι παραλίες, πολύ καλή επιλογή να πάμε για καφέ ή για φαγητό την Κυριακή, προέχουν όμως οι εκλογές.

 

Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους κι αν, μάλιστα, η επιλογή τους οδηγήσει σε μια ισχυρή κυβέρνηση το βράδι της Κυριακής, θα είναι το ιδανικό σενάριο.

 

Διότι η χώρα έχει ανάγκη από την Δευτέρα να ενωθεί και πάλι. Εχει ανάγκη η χώρα από μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει τέλος στο διχασμό, που θα εξαφανίσει τον λαϊκισμό, δεν θα επενδύσει στην προπαγάνδα αλλά θα την πολεμήσει με πάθος.

 

Εχει ανάγκη η χώρα από μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει τάξη, που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις δημιουργίας, ανάπτυξης, ενίσχυσης των εισοδημάτων των πολιτών.

 

Χρειάζεται η χώρα μια κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει ως… επιλογή το ξεζούμισμα της μεσαίας τάξης, αλλά την πρόοδο και την ευημερία όσων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς, όπως διαχρονικά έχει αποδειχθεί, όταν ανθεί η μεσαία τάξη ευημερεί η οικονομία.

 

Ξαναλέω, πάντως, ότι το μείζον, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι να μπει ένα τέλος σε αυτή την λαίλαπα του διχασμού που ζήσαμε τα πέντε τελευταία χρόνια, στην οποία επένδυσαν κάποιοι για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους, αφού δεν είχαν πού αλλού να στηριχτούν.

 

Αυτό το μίσος, το δηλητήριο, η λάσπη, πράγματα που εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι πιστεύαμε ότι είχαν πάψει να υφίστανται στην Ελλάδα από το 1981 και μετά, πρέπει να εξαφανιστούν, να αναπνεύσει και πάλι η χώρα, όλοι μαζί να εργαστούμε για την ανοικοδόμησή της...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X