ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο νέος υφυπουργός βάζει στοίχημα με τον εαυτό του

Ο νέος υφυπουργός βάζει στοίχημα με τον εαυτό του

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αρθρογραφεί για την ανάληψη καθηκόντων του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού και την επαφή με FIFA-UEFA

Δεν πέρασε μια βδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υφυπουργού Αθλητισμού και οι υπερεθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ήδη έκαναν την πρώτη (τηλεφωνικη) επαφή με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

 

 
Οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA θα επιδιώξουν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ελληνα υφυπουργό να θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά από τον προκάτοχό του. Ως προτεραιότητες βάζουν τη βία, τα χειραγωγημένα ματς και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.
 

 

Οι υπερεθνικές ομοσπονδίες θα βάλουν την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο, όμως επιζητούν τη συνδρομή του κ. Αυγενάκη ώστε να νομοθετήσει και να καλύψει τα μεγάλα κενά που άφησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. 

 

Το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση ο νέος υφυπουργό ς Αθλητισμού, ο οποίος έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με το αντικείμενο και το απέδειξε την τελευταία δεκαετία στη Βουλή. Ξεκίνησε με την κάρτα υγείας, συνέχισε με την άρνηση για κρατικοδίαιτο μοντέλο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ολοκλήρωσε με τις παρεμβάσεις του για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οι οποίες συνίστανται υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
 

Όλα αυτά ως αντιπολίτευση ή ως απλός βουλευτής. Τώρα θα δούμε πόσα απίδια βάζει στο σάκο. Διότι είναι διαφορετικό πράγμα να θεωρητικολογείς στο ποδόσφαιρο και πολύ διαφορετικό να νομοθετείς, απέναντι στον Μαρινάκη, στο Μελισσανίδη και στον Σαββίδη. Μάλιστα ήδη ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι για τη σχέση του κ. Αυγενάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία μάλιστα ακολούθησε στο κόμμα της και μετέπειτα επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία. Όμως αυτοί που γνωρίζουν καλά τον Λευτέρη Αυγενάκη, λένε ότι ακούει τους πάντες, αλλά στο τέλος κάνει «του κεφαλιού» του. 

 

Είναι προφανές ότι ο νέος υφυπουργός καλείται να αποδείξει ότι οι στενές προσωπικές του σχέσεις δεν θα επηρεάσουν την πολιτική του στον αθλητισμό. Πολύ περισσότερο να μημ επηρεάσουν τις αποφάσεις του και τα νομοθετήματά του, ανάλογα με τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών. 

 

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο το μήνυμα του γρήγορου αποτελέσματος. Ο κ. Αυγενάκης έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του: Υπήρξε γραμματέας του κόμματος στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη και γνωρίζει άριστα τις πρακτικές και τη φιλοσοφία του. Το πλεονέκτημα όμως, θα γίνει μειονέκτημα, αν ο ίδιος δεν προχωρήσει ταχύτατα και αποφασιστικά.  

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/7)

 

X