ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Όχι, δεν είναι αυτός ο Δώνης

Όχι, δεν είναι αυτός ο Δώνης

Για την ένταση που προκλήθηκε με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Να το ξεκαθαρίσω. Τον Γιώργο Δώνη τον εκτιμώ. Για δυο λόγους. Είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, αν όχι ο καλύτερος- θα μου πεις ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ φτωχός. Από την άλλη έχει ισχυρή προσωπικότητα και μαζί την κουλτούρα του ευρωπαίου χωρίς να φοβάται να πει την γνώμη του, όσο πικρή κι αν είναι αλήθεια.

 

Χαίρεσαι να τον ακούς να μιλάει. Με αυτά ως δεδομένα, ήταν άκρως αρνητική έκπληξη η θέση που πήρε δημόσια για το πέναλτι σε βάρος του Κρέσπο στην εκπνοή του ντέρμπι της Τούμπας.

 

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγάλη ευκαιρία να φύγει νικητής. Προφανώς η εξέλιξη του αγώνα και η ισοπαλία- μαχαιριά στην εκπνοή τον έκαναν να χάσει την ευθυκρισία του.

 

Διαφορετικά δεν εξηγείται. Χωρίς να κρύβεται υποστήριξε ότι η φάση του πέναλτι ήταν αμφισβητούμενη (!!). Η άποψη του έμοιαζε με την απέλπιδα προσπάθεια να πείσεις ότι με το σφύριγμα της λήξης είχε ανατείλει ο ήλιος! Τόσο ξεκάθαρα. Όλοι οι κριτικοί – αναλυτές των επίμαχων φάσεων στην τηλεόραση ομόφωνα είπαν ότι ήταν πέναλτι. Ο Δώνης ακόμα και χθες επέμεινε ότι ήταν αμφισβητούμενο… Ήλιος μέσα στη νύχτα!

 

Τι μπορεί να αναγκάζει έναν προπονητή παλικάρι να μεταμφιέζεται τραυματίζοντας την υστεροφημία του; Προφανώς ο Δώνης εργάζεται και ζει στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων κάτω από τεράστια πίεση. Ίσως για αυτό στις δηλώσεις του έδωσε και συναισθηματική χροιά θυμίζοντας ότι τα δύο αγόρια του είναι στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ντυμένα στα πράσινα…

 

Ήταν σαν να έλεγε ότι δεν είμαι μόνο προπονητής του Παναθηναϊκού αλλά είμαι και Παναθηναϊκός! Ιδού η απόδειξη, τα παιδιά μου!

 

Όχι δεν είναι αυτός ο Γιώργος Δώνης που ξέραμε. Μακάρι να ήταν κάτι περιστασιακό γιατί διαφορετικά θα είναι κρίμα. Τόσο για τον ίδιο όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X