ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Όλα όσα περιμένουμε από την εθνική ομάδα

Όλα όσα περιμένουμε από την εθνική ομάδα

Η ευθύνη, συνεπώς, την οποία ανέλαβε ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι μεγάλη και σίγουρα θα κάνει τα πάντα για να την φέρει εις πέρας.

Για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεκίνησε μια καινούργια προσπάθεια. Μια προσπάθεια που στόχο έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια και μας είχε απογοητεύσει, μας είχε… ξενερώσει, μας είχε φτάσει στο σημείο να μην θέλουμε να δούμε την εθνική η οποία από το 2004, από την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία και μετά, λατρευόταν από όλους τους Ελληνες.

 

Η ευθύνη που ανέλαβε ο Αγγελος Αναστασιάδης, η ευθύνη της ΕΠΟ που επέλεξε τον Ελληνα τεχνικό, είναι μεγάλη.

 

Ο Αναστασιάδης καλείται να αναμορφώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Καλείται να κάνει, πριν από οποιονδήποτε άλλον, τους διεθνείς μας να αγαπήσουν την εθνική. Να τους κάνει να αποτελεί κίνητρο γι’ αυτούς η συμμετοχή, πρόκληση το αποτέλεσμα, η παρουσία στα μεγάλα ραντεβού στην Ευρώπη και στον κόσμο.

 

Ολα από κει θα ξεκινήσουν. Διότι ένα από τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν πολύ την εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν η έλλειψη οικογενειακού κλίματος, δεσίματος μεταξύ των μελών της, τα καλά αποδυτήρια.

 

Πράγματα που υπήρχαν τις καλές εποχές, για τα οποία φρόντιζε ο Οτο Ρεχάγκελ και απέδιδαν καρπούς.

 

Οπότε, μιλάμε για μια δουλειά η οποία δεν θα πρέπει, νομίζω, να περιμένουμε ότι θα αποδώσει άμεσα.

 

Μακάρι να δούμε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια όλα τα αποτελέσματα να είναι τέτοια που να επιτρέπουν στην εθνική μας να προχωράει και να πλησιάζει τους στόχους της, αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

 

Φτάνει, βέβαια, να διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν αλλαγές. Οτι είναι προς το καλύτερο. Οτι δημιουργούνται προϋποθέσεις. Οτι η ομάδα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Οτι ο προπονητής κάνει επιλογές ουσίας. Οτι είναι δίκαιος.

 

Η εθνική ομάδα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ειδικά μετά το 2004, όταν και ο πήχυς ανέβηκε πάρα πολύ ψηλά, υπάρχουν απαιτήσεις, προσδοκίες, ο κόσμος δεν συμβιβάζεται με ένα μέτριο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο, συνήθως, αποτυγχάνει.

 

Η ευθύνη, συνεπώς, την οποία ανέλαβε ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι μεγάλη και σίγουρα θα κάνει τα πάντα για να την φέρει εις πέρας.

 

Τα πρώτα δείγματα τα είδαμε στα παιχνίδια με Βοσνία και Λιχτενστάιν. Ωστόσο, δεν πρέπει να βιαζόμαστε για να βγάλουμε συμπεράσματα ούτε για τον προπονητή ούτε για τους παίκτες…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X