ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ολυμπιακός κάνει θόρυβο γιατί αισθάνεται αδύναμος

Ο Ολυμπιακός κάνει θόρυβο γιατί αισθάνεται αδύναμος

Ο Ολυμπιακός με το θέμα Ξάνθης-ΠΑΟΚ χαλάει τον κόσμο γιατί κόπτεται να αποκομίσει επικοινωνιακά κέρδη και δεύτερον να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα

Ο Ολυμπιακός με το θέμα Ξάνθης-ΠΑΟΚ χαλάει τον κόσμο γιατί κόπτεται πρώτον να αποκομίσει επικοινωνιακά κέρδη και δεύτερον να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα σε βάρος του βασικού του αντιπάλου στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος. Ουσιαστικά την ομάδα που του έχει σπάσει το μονοπώλιο και αποδεικνύει ότι η περσινή του επιτυχία δεν ήταν μία απλή παρένθεση.

 

Ισως και οι Πειραιώτες να γνωρίζουν ότι δεν έχουν πιθανότητες να πετύχουν την τιμωρία του ΠΑΟΚ, αλλά παρ’ όλα αυτά κάνουν θόρυβο ώστε στη συνέχεια να σηκώσουν τη σημαία της αδικίας.

 

Αλλωστε ο Ολυμπιακός χωρίς λόγο και αιτία από το ξεκίνημα σχεδόν της χρονιάς φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση, οργισμένος για την σε βάρος του αδικία, χωρίς όμως να έχει να προτάξει γεγονότα ικανά να πείσουν τον μέσο φίλαθλο ότι έχει δίκαιο.

 

Υπάρχει μάλιστα η αίσθηση ότι δεν πείθει ακόμη και μερίδα του οπαδικού του ακροατηρίου. Πλέον η αθλητική κοινωνία η οποία δεν είναι τυφλωμένη από τον αρρωστημένο οπαδισμό, ανεξαρτήτως από τα τα χρώματα φανέλας που υποστηρίζει, δύσκολα καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν. Με την πολυφωνία που υπάρχει στην ενημέρωση, έχει “εκπαιδευτεί” πλέον και δείχνει αντανακλαστικά σε κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης της με στόχο την εκμετάλλευση τής αγάπης που έχει για την ομάδα.

 

Ο Ολυμπιακός είχε καλομάθει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και τώρα αισθάνεται άβολα που έχει στα πόδια του έναν ισχυρό παίκτη.

 

Και επειδή το μπρα ντε φερ με φόντο το αθλητικό περιβάλλον πάντα υποκρύπτει και επιχειρηματικά συμφέροντα, η αθλητική κοινωνία θα πρέπει να περιμένει ότι ο Ολυμπιακός θα πάει αυτό τον πόλεμο κατά του ΠΑΟΚ μέχρι τέλους και επιστρατεύοντας κάθε όπλο που έχει στα χέρια του. Τι σημαίνει αυτό; Το πιθανότερο ότι θα επιχειρήσει να ασκήσει και τις ανάλογες πιέσεις για να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματα του.

 

Με τα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν προκύπτει ότι υπάρχει μετοχική σύνδεση ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθης, ενώ ακόμη και η εξαγορά των εγκαταστάσεων των Πηγαδιών δεν αποτελεί επιλήψιμη, σύμφωνα με τον νόμο, πράξη. Αν ο Ολυμπιακός έχει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο οφείλει να το προσκομίσει στην ΕΕΑ.

 

Η διοργανώτρια χθες έκανε το αυτονόητο. Ζήτησε “την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία”.

 

Ακόμη “η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί ταχύτατα, μετά την διερεύνηση των στοιχείων όλων των πλευρών, ώστε να μη μείνει το παραμικρό ερωτηματικό στην κοινή γνώμη» τονίζει σε ανακοίνωση της η Super League.

 

Η διοργανώτρια σε επίπεδο επικοινωνιακό επιχειρεί να μείνει αμέτοχη απ’ αυτό τον πόλεμο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Και το πιθανότερο είναι να μην κάνει δεχτό το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ξάνθη, γιατί στην ουσία μία τέτοια απόφαση θα είναι σαν να κλείνει το μάτι προς την πλευρά των “ερυθρολεύκων”. Αλίμονο αν ένα δημοσιογραφικό θέμα θα έκανε άνω-κάτω ένα Πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση από το θεσμικό όργανο.

 

FOCUS

 

Οι ποδοσφαιριστές τους οποίους σκοπεύει να αποκτήσει ο Αρης κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα πρέπει να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής από την πρώτη ημέρα του επόμενου χρόνου. Γιατί διαφορετικά η παρουσία τους να έχει μικρότερη αξία από την προσδοκόμενη.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X