ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Πάμε να το πάρουμε»

«Πάμε να το πάρουμε»

Ο Γιώργος Πετρίδης αρθρογραφεί για τη πρόκριση του ΠΑΟΚ BC στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Ηταν κάτι παραπάνω από ξέσπασμα. Αυτό που ακολούθησε της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου (όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό) ήταν μια έκρηξη συναισθημάτων. Χαράς μετά δακρύων. Αυτά αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα στο πρόσωπο του Ηλία Παπαθεοδώρου ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου ξέσπασε σε κλάματα!

 

Προσέξτε, δεν βούρκωσε. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του γιατί είναι τόσο έντονη η πίεση που νιώθει μέσα του. Αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Κι όταν ρωτήθηκε για τους ανθρώπους στους οποίους θα ήθελε να αφιερώσει την πρόκριση, συνέβη αυτή η συγκλονιστική στιγμή.

 

Οι λέξεις δεν έβγαιναν από τα χείλη, σιγή στην αίθουσα, το μεγαλείο μιας ανθρώπινης στιγμής και χιλιάδες εικόνες. Μετά κόπου, είπε λίγα δευτερόλεπτα μετά… «υπάρχουν πολλοί που στηρίζουν την προσπάθεια».

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε πολλά στη συνέντευξη Τύπου. Εβγαλε αυτό που νιώθει. Πάντα με σεβασμό. «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο. Από την αρχή της χρονιάς ήταν ίσως ο πιο βασικός στόχος της χρονιάς. Νιώθουμε περήφανοι και ικανοποιημένοι για την προσπάθεια των παικτών που οδήγησαν την ομάδα σε τελικό μετά από 20 χρόνια.

 

Είχαμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο. Έχει καλύτερους παίκτες σε κομβικές θέσεις, έχει κατεύθυνση και προσωπικότητα. Δεν ξέρω πως φάνηκε, μπορεί να ελέγχαμε για 40 λεπτά αλλά η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη.

 

Το κάναμε μέσα από την άμυνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε ενέργεια και αποφασιστικότητα, χτίσαμε μια διαφορά που την κρατήσαμε. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού, δεν επιτρέψαμε στην Κύμη να τρέξει και να βγάλει συνεργασίες. Δεν βλέπω μία ομάδα που θα κινδυνεύσει και της αξίζουν συγχαρητήρια», σημείωσε.

 

Δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για τον κόσμο. «Θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί σ’ ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι δεν νιώσαμε μόνοι. Είχε παλμό και η ενθάρρυνση τους μας έδωσε δύναμη, Κρατάμε πολύ ψηλά τη σημαία του ΠΑΟΚ, είμαστε σε τρεις διοργανώσεις, είμαστε το μοναδικό τμήμα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Ανταμείφθηκαν οι κόποι και η υπομονή που κάνουν».

 

Ρωτήθηκε για την απώλεια της διαφοράς. Η εξήγηση ήταν απλή. «Συνέβαλλαν δύο πράγματα. Ο τραυματισμός του Γκος και η προσαρμογή της Κύμης. Οταν υπάρχουν πολλές αποτυχίες στο πίσω μέρος του μυαλού, δημιουργείται πίεση. Η απουσία του Γκος στο δεύτερο ημίχρονο και η διαφορετική αντιμετώπιση της Κύμης μας δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο».

 

Κι εκεί μίλησε για τον τελικό. «Πάμε να το πάρουμε. Θα πάμε ως αουτσάιντερ αλλά θα κάνουμε τα πάντα για το τρόπαιο».

 

*Ο προπονητής της Κύμης, Ισίδωρος Κουτσός είπε ότι… «μας κόστισαν τα λάθη και οι χαμένες βολές. Υπάρχει στεναχώρια στην ομάδα. Στον τελικό, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κοιτάξει με ποιον παίζει».

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/2)

X