ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο διαιτητής και το VAR στο ΠΑΟΚ-Αρης

Ο διαιτητής και το VAR στο ΠΑΟΚ-Αρης

Τι συμβαίνει με τον ορισμό του ρέφερι και το Video Assistant Referee

Κατα τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται η ΚΕΔ να ορίσει τους διαιτητές της 4ης αγωνιστικής και η απόφαση της που ίσχυσε από πέρσι, δηλαδή τα παιχνίδια ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αρη να τα διευθύνει ξένος ρέφερι (όπως και οι βοηθοί του) δεν έχει αλλάξει.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που η ασπρόμαυρη ΠΑΕ δεν απάντησε στην διαρροή των κιτρίνων που ενημέρωσαν πως ζήτησαν από την ΚΕΔ να οριστεί ξένος διαιτητής. Θεωρούν δεδομένο ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρσι και είναι λογικό η επιλογή να είναι ξένος διαιτητής στο ματς της προσεχούς Κυριακής.

 

Η ΠΑΕ Αρης στην ίδια ενημέρωση, έθεσε και κάποια θέματα που αφορούν το VAR. Θυμίζουμε πως στα δυο εντός έδρας παιχνίδια που κάλυψε το PAOK TV (όπως συμβαίνει και με τους άλλους τηλεοπτικούς παρόχους, δηλαδή την ΕΡΤ και τη NOVA) η εικόνα από όλες τις κάμερες πηγαίνει από την εταιρεία παραγωγής απευθείας στο κέντρο ελέγχου που βρίσκονται οι διαιτητές του VAR, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο. Από εκεί και πέρα αυτοί έχουν και την ευθύνη για το τί θα δείξουν στον διαιτητή του αγώνα αν αποφασίσει να κάνει χρήση του.

 

Επίσης, όσοι παρακολούθησαν τους δυο πρώτους αγώνες που είχαν τηλεοπτική κάλυψη από το PAOK TV θα διέκριναν πως η ΠΑΕ φρόντισε να δείξει, ακόμη και μέσα από δυο και τρία ριπλέι, φάσεις που οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Δικεφάλου έκαναν φάουλ τα οποία δεν καταλόγισε μάλιστα ο διαιτητής όπως για παράδειγμα η αγκωνιά του Μάτος σε μια διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

X