ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παράδειγμα καλής πρακτικής η συνεργασία του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα

Παράδειγμα καλής πρακτικής η συνεργασία του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τις προοπτικές που ανοίγονται στον ΠΑΟΚ αν συνεργαστεί με τη σπουδαία πορτογαλική ομάδα

 

 

Οσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γνωρίζουν πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος της Πορτογαλίας τα τελευταία 10-15 χρόνια και ιδιαίτερα κάποιων ομάδων της, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Μπενφίκα.

 

Οι «Αετοί της Λισαβόνας» δεν είναι απλώς κορυφαία ομάδα στην Πορτογαλία, δεν είναι απλά ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Είναι ένας σύλλογος ο οποίος δεν στηρίζει την φήμη του μόνο στις κατακτήσεις τίτλων, αλλά και στην παραγωγή, ανάδειξη και πώληση ποδοσφαιριστών.

 

Η τεχνογνωσία της Μπενφίκα στο κομμάτι της ανάπτυξης είναι υψηλότατης αξίας και είναι πολλοί αυτοί που στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο προσπαθούν να την αντιγράψουν.

 

Υπ’ αυτή την έννοια, είναι τεράστια επιτυχία για μια ελληνική ομάδα, τον Παναιτωλικό, ότι έχει επίσημη συνεργασία με την Μπενφίκα, την οποία υπέγραψαν ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας, Φελίπε Βιέιρα, και ο ομόλογός του της ομάδας του Αγρινίου, Γεράσιμος Μπελεβώνης.

 

Πρόκειται για μια συνεργασία που σε τόσο υψηλό επίπεδο και με τόσο επίσημο χαρακτήρα δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν ανάμεσα σε ελληνικό σύλλογο και μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο από την Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Μάλιστα, αυτό που εντυπωσιάζει, νομίζω, τον καθένα ο οποίος διάβασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπενφίκα σχετικά με αυτή την συμφωνία της με τον Παναιτωλικό, δεν είναι ούτε η ανταλλαγή παικτών, ούτε η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, ούτε το δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση αθλητικών και οικονομικών δικαιωμάτων παικτών.

 

«Για την Μπενφίκα στόχος αυτής της εταιρικής σχέσης είναι, επίσης, να διευρυνθεί η δυναμική της ομάδας, με εστίαση στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή», αναφέρει σε κάποιο σημείο της η ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική ομάδα.

 

Δεν ξέρω αν μιλώντας για «γεωγραφική περιοχή» οι Πορτογάλοι εννοούν την Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα ή απλά το Αγρίνιο, αλλά, ό,τι κι αν εννοούν αυτό που έχει σημασία είναι ότι μας δίνουν να καταλάβουμε σε ποια επίπεδα κινούνται, πλέον, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

 

Τα οποία, βεβαίως, έχουν ξεφύγει από τον στόχο της επικράτησης στην χώρα τους και επιδιώκουν την εξάπλωσή τους σε άλλες χώρες, την απόκτηση σφαιρών επιρροής, την διείσδυση η οποία θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν το brand τους και να το εξαργυρώσουν εμπορικά.

 

Μέσα από αυτή την διαδικασία, βέβαια, ο Παναιτωλικός, όπως και κάθε ομάδα η οποία θα σύναπτε παρόμοια συνεργασία με έναν τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

 

Οφέλη τα οποία σίγουρα δεν εστιάζονται αποκλειστικά στην προνομιακή σχέση η οποία διευκολύνει την απόκτηση ποιοτικών παικτών με την μορφή δανεισμού, αλλά επεκτείνονται στην δυνατότητα απόκτησης υπερπολύτιμης τεχνογνωσίας...

 

 

X