ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Πετυχημένη χρονιά, αποκτούν μορφή τα Πρωταθλήματα»

«Πετυχημένη χρονιά, αποκτούν μορφή τα Πρωταθλήματα»

Ο Χάρης Παππάς για Απόλλωνα, βετεράνους και για την αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων - Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία

Με τη φανέλα των βετεράνων του Απόλλωνα αγωνίστηκε την περασμένη Δευτέρα ο Χάρης Παππάς. Oπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι βετεράνοι τίμησαν τη γενοκτονία των Ποντίων και θα συνεχίσουν να το κάνουν και τις επόμενες μέρες.     

 

«Δεν νιώθω τον εαυτό μου βετεράνο. Βέβαια, δεν μπορούσα να είμαι στο επίπεδο, το οποίο θα ήθελα, επομένως πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο», είπε χαμογελώντας ο 36χρονος πλέον πρώην ποδοσφαιριστής στη «Metrosport», με αφορμή την παρουσία του στην Ξάνθη σε τουρνουά, το οποίο οργάνωσε ο σύλλογος «Τραντέλληνες» της Ξάνθης από κοινού με την ομάδα του Α.Ο.Ξ.     

 

Δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε. «Είναι ευχάριστο ότι γίνεται για τον Απόλλωνα, πόσω μάλλον για έναν τέτοιο σκοπό. Οταν κάνω κάτι για τον Απόλλωνα το κάνω ευχάριστα. Συν τοις άλλοις, είναι αλήθεια ότι χάρηκα, αφού βρήκα επίσης ορισμένους ανθρώπους από τα παλιά, όπως τους Ζήση Τσέκο και Βασίλη Τραϊανόπουλο», ήταν τα λόγια του Παππά.     

 

«Εμπειροι και διαχείριση»       

 

Ζητήσαμε το σχόλιο του για τη φετινή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας. «Παρακολουθούσα, αλλά όχι και τόσο πολύ. Οσο θα ήθελα. Ηταν, όμως, ξεκάθαρα πετυχημένη χρονιά», τόνισε και συμπλήρωσε απαντώντας στην ερώτηση για τους λόγους, τους οποίους πιστεύει ότι η σεζόν ήταν πετυχημένη.     

 

Γιατί πήγε καλά η ομάδα, παρά τα προβλήματα; «Εχει πολλούς έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έκαναν διαχείριση της κατάστασης. Μην ξεχνάτε ακόμη ότι υπάρχει βασικός κορμός για αρκετά χρόνια, κι αυτό είναι σημαντικό για κάθε ομάδα».       

 

«Η πρόταση από Καλαϊτζίδη»       

 

Του έχει γίνει πρόταση από τον Απόλλωνα το τελευταίο χρονικό διάστημα; «Ναι, μου έγινε, όταν ήταν η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Είχε γίνει πρόταση από την πλευρά του κ. Καλαϊτζίδη, τον Ιανουάριο, ωστόσο λόγω προσωπικού θέματος, δεν μπορούσα τότε να συνεισφέρω».     

 

Πώς βλέπει την αναδιάρθρωση και πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο; «Είναι πολύ καλό αυτό που κάνει ο υφυπουργός. Πιστεύω, ότι έτσι αποκτούν μορφή τα Πρωταθλήματα. Οι ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένα έσοδα.     

 

Είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης και γενικότερα είμαι θετικός σε ότι έχει να κάνει με την αναβάθμιση και την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Αλλωστε, πιστεύω ότι ένα ταλέντο 16 ετών μπορεί από του χρόνου να πάει σε ομάδα Γ’ Εθνικής, γιατί στην πράξη ήταν δύσκολο να αγωνίζεται στη φετινή Γ’ εθνική».   

 

Ο Χάρης Παππάς πέρα από τις ακαδημίες, σκέφτεται πλέον την προπονητική. Εχει συζητήσεις για να αναλάβει ως ασίσταντ κόουτς, ενώ τον Δεκέμβριο είναι να ολοκληρώσει και να πάρει το δίπλωμα προπονητικής, UEFA A.       

 

Η παραλαβή της φλόγας       

 

Την Κυριακή (19/5) στις 18:00 στο μνημείο για την ποντιακή γενοκτονία απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα γίνει η παραλαβή της φλόγας του Πόντου. Αντιπροσωπεία του Απόλλωνα, από τον Ερασιτέχνη, του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου, αλλά και της Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς θα βρίσκονται εκεί για να την παραλάβουν.     

 

«Είναι τιμή για μας και ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Ζώη. Αλλωστε, ο γνήσιος εκπρόσωπος του ποντιακού ελληνισμού στον αθλητισμό είναι ο Απόλλων και θα έχουμε αυτή την τιμή.     

 

Ως εκ τούτου εμείς θα παραλάβουμε την ποντιακή φλόγα. Δεν περιοριζόμαστε βεβαίως μόνο εκεί. Θα ανακοινώσουμε λίαν συντόμως και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ηδη, έχουμε κάνει ορισμένες εκδηλώσεις και θα κάνουμε κι άλλες στη διάρκεια της χρονιάς», σημείωσε στη «Μ» ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Απόλλων Πόντου, Μιχάλης Φωτιάδης.       

 

Δευτέρα στην Καλαμαριά       

 

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν και συνέχεια για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Την προσεχή Δευτέρα (20/5) στις 17:00 αναμένεται να διεξαχθεί το 10ο τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο του Απόλλωνα.     

 

Θα είναι εκεί επίσης οι παλαίμαχοι της Καστοριάς, του Κιλκίς, αλλά και της Φλώρινας. Οσο για το τουρνουά στην Ξάνθη; «Η φιλοξενία ήταν άψογη και η εκδήλωση ήταν πραγματικά πολύ καλή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές», είπε στη «Μ» ο βετεράνος του Απόλλωνα, Βασίλης Τραϊανόπουλος.       

 

*** Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

 
X