ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποινές φυλάκισης στα αδέρφια Μάμιτς, κίνδυνος για Μόντριτς και Λόβρεν

Ποινές φυλάκισης στα αδέρφια Μάμιτς, κίνδυνος για Μόντριτς και Λόβρεν

Τα αδέρφια Ζντράβκο και Ζόραν Μάμιτς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή από μεταγραφές της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

 Σοβαρά μπλεγμένοι οι Λούκα Μόντριτς, Ντέγιαν Λόβρεν.

 

Άνω κάτω η Κροατία λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Η πόλυκροτη υπόθεση με την υπεξαίρεση τεράστιων ποσών από μεταγραφές ποδοσφαιριστών της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο εξωτερικό οδήγησε στην καταδίκη των πανίσχυρων αδερφών Μάμιτς και πλέον ελλοχεύει κίνδυνος να καθίσουν στο εδώλιο οι Λούκα Μόντριτς και Ντέγιαν Λόβρεν.

 

Ο Ζντράβκο Μάμιτς, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ποδοσφαιρικές (και όχι μόνο) φιγούρες της χώρας, πρώην πρόεδρος της Ντίναμο Ζάγκρεμπ και -κατά πολλούς- ο άνθρωπος που κινείται τα νήματα στην ομοσπονδία της χώρας, ως φίλος του προέδρου Ντάβορ Σούκερ, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για μία κατηγορία και τέσσερα για μία δεύτερη. Η ποινή συμψηφίστηκε σε 6,5 έτη, ωστόσο ο 58χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στη Βοσνία, αξιοποιώντας τη διπλή υπηκοότητα που διαθέτει, με συνέπεια να μην μπορεί να φυλακιστεί μέχρι την έφεση. "Καταδικάζετε έναν αθώο άνθρωπο. Αυτά τα τέρατα δεν θα κοιμούνται ήσυχα πλέον", δήλωσε από το Μετζουγκόρτζε όπου ταξίδεψε την Τρίτη για να ησυχάσει, όπως πρόσθεσε.

 

Ο αδερφός του, Ζόραν, πρώην προπονητής της Ντίναμο, καταδικάστηκε για μίζες από τις μεταγραφές του Μόντριτς στην Τότεναμ και του Λόβρεν στη Λιόν. Ο νυν τεχνικός του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αίν των ΗΑΕ κατηγορήθηκε ότι πήρε το 50% των χρημάτων που πλήρωσαν οι δύο σύλλογοι και μαζί με τον αδερφό του υπεξαίρεσαν 15.600.000 ευρώ και απέφυγαν καταβολή φόρου ύψους 1.500.000 ευρώ. Η ποινή φυλάκισης για τον Ζόραν Μάμιτς φτάνει τα 4 έτη και 11 μήνες, ανώτατο όριο στο κροατικό δίκαιο ώστε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

 

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης ο νυν διευθυντής της κροατικής ομοσπονδίας και πρώην στέλεχος της Ντίναμο, Ντάμιρ Βρμπάνοβιτς.

 

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για τη δίκη του Μόντριτς, ούτε έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες στον Λόβρεν, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους αγώνες του 4ου ομίλου με Αργεντινή, Νιγηρία και Ισλανδία.

X