ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποιον παικταρά εντόπισε πρώτη η Βασιλεία

Ποιον παικταρά εντόπισε πρώτη η Βασιλεία

Οι Ελβετοί ήταν εκείνοι που εντόπισαν το ταλέντο του και του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη

Δεν είναι μία όποια ομάδα η Βασιλεία στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Και πιο τρανταχτή απόδειξη από την ιστορία του Μοχάμεντ Σαλάχ δεν υπάρχει. Οι Ελβετοί ήταν εκείνοι που εντόπισαν το ταλέντο του και του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη.

 

Έχει μάλιστα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν.  Ο πρόεδρος της ομάδας και ο Μπερνχαρντ Χόϊσλερ και ο αθλητικός διευθυντής, Γκιοργκ Χάιντζ, έκλεισαν φιλικό με την εθνική Ελπίδων της Αιγύπτου προκειμένου να τσεκάρουν τον Σαλάχ από κοντά.  Ο πρόεδρος της Βασιλείας, μάλιστα, το είχε παραδεχθεί και με δηλώσεις του: «Ο μόνος λόγος για τον οποίο κάναμε το φιλικό ήταν  για να δούμε τον Σαλάχ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Είχε απίστευτο κρύο, αλλά δεν είχα δει κανέναν άλλο παίκτη με τόση ταχύτητα στην  ζωή μου».  

 

Το καλοκαίρι του 2012, ο Αιγύπτιος αποκτήθηκε από την Βασιλεία και τον Ιανουάριο του 2014 πήγε στην Τσέλσι έναντι 11 εκατομμυρίων λιρών.      

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/6/2018)

X