ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολύ κράτησε η σαχλαμάρα με το Big 4 και τους ξένους διαιτητές

Πολύ κράτησε η σαχλαμάρα με το Big 4 και τους ξένους διαιτητές

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το αίτημα του Αρη για ξένο διαιτητή και την ανοησία του Περέιρα

Με αφορμή το αίτημα του Αρη για ξένο διαιτητή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, νομίζω ότι είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτή την ανοησία του Περέιρα για το… ανύπαρκτο, από κάθε άποψη, Big 4 και την παντελώς αυθαίρετη συμμετοχή σ’ αυτό του ΠΑΟ.

 

Δεν υπάρχει ούτε ένα λογικό επιχείρημα, ούτε ένα σοβαρό στοιχείο στο οποίο να βασιστεί κάποιος για να δικαιολογήσει αυτό που συμβαίνει από πέρσι, με την επιλογή των αγώνων στους οποίους ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής φέρνει ξένους διαιτητές.
Είναι αδιανόητο να υπάρχει ξένος διαιτητής στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, για παράδειγμα, και να μην υπάρχει στο ΠΑΟΚ-Αρης ή στο Αρης-ΠΑΟΚ.

 

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια σαχλαμάρα, στην οποία δεν γίνεται να επιμένει άλλο ο Περέιρα, καθώς ο ΠΑΟ εξακολουθεί να είναι μια ομάδα μετρίων δυνατοτήτων, οι αγώνες του κόντρα στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος να μην έχουν τον ανταγωνισμό που έχουν, για παράδειγμα, οι αγώνες του Αρη, στους οποίους θα ήταν πολύ πιο φυσιολογικό να υπάρχει η ανάγκη για χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υψηλότερου ενδιαφέροντος θα είναι οι αγώνες Αρης-Ολυμπιακός, Αρης-ΑΕΚ, Αρης-ΠΑΟΚ και πολύ πιο αναγκαία η παρουσία ξένου διαιτητή, απ’ ό,τι στους αγώνες ΠΑΟ-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-ΑΕΚ, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.
Εκτός κι αν φέτος υπάρχει μεγαλύτερη άνεση εύρεσης ξένων διαιτητών από τον Περέιρα και μεγαλύτερο μπάτζετ για να καλύψει τα έξοδα ερχομού τους στην Ελλάδα, οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να διατηρήσει τον ΠΑΟ στο περσινό πλάνο αλλά να προσθέσει σ’ αυτό και τον Αρη.

 

Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι να μην υπάρχουν αφορμές για να συζητάμε περισσότερο ως επιβεβλημένη την παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, αλλά να κουβεντιάζουμε για την δυνατότητα να τους περιορίζουμε σιγά-σιγά, επειδή οι δικοί μας θα μας δίνουν το δικαίωμα να τους εμπιστευτούμε και να διευθύνουν αυτοί μόνο το σύνολο των αγώνων της Super League 1.

 

Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος. Ειδικά τώρα που έχουμε και το VAR, το οποίο εφόσον δουλεύει σωστά είναι βέβαιο πως θα διευκολύνει το έργο των διαιτητών, θα δώσει την δυνατότητα να μειωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα… χοντρά λάθη και να μην χρειαζόμαστε σώνει και καλά να φέρνουμε ξένους διαιτητές αλλά να γίνεται η δουλειά με τους δικούς μας, χωρίς τα προβλήματα που –αναγκαστικά- οδήγησαν στην περιθωριοποίησή τους.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/9)

X