ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολλά περισσότερα από τρεις βαθμοί

Πολλά περισσότερα από τρεις βαθμοί

Ο Γιώργος Στράντζαλης αρθρογραφεί και σχολιάζει τα οφέλη των κιτρινόμαυρων μετά τη χθεσινή (31/12) νίκη τους

Πέρασαν πολλές εβδομάδες, μήνες αν θέλετε, από την τελευταία φορά που με τη λήξη ενός αγώνα έβλεπες το χαμόγελο της ευτυχίας να είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων στην ομάδα. Από τότε ίσως που για τελευταία φορά ο κόσμος υποδέχτηκε στην κερκίδα τους ποδοσφαιριστές για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί μία νίκη με το γνωστό “όλε”. Στιγμές που είναι αλήθεια ότι είχαν λείψει και τις οποίες ο οργανισμός Αρης έχει απόλυτη ανάγκη.

 

Στιγμές τις οποίες δεν προσέφεραν (μόνο) οι τρεις βαθμοί. Αυτοί ήταν απλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έγινε από το ποδοσφαιρικό τμήμα για να κρατηθεί μακριά από τον αρνητισμό που προκάλεσαν οι εβδομάδες, οι μέρες, που προηγήθηκαν της χθεσινής αναμέτρησης στην Ξάνθη. Ο Αρης πήγε στην Ξάνθη για να παίξει έναν “τελικό”. Από όποια οπτική γωνία και να το δούμε.

 

Πήγε στην Ξάνθη για να κερδίσει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τον διατηρούν σε τροχιά Ευρώπης, τον έφεραν βαθμολογικά πάνω από τον χθεσινό του αντίπαλο (άμεσος διεκδικητής του εισιτηρίου) και στο μείον ένα από την 5η θέση. Το σημαντικότερο όμως της χθεσινής βραδιάς δεν είναι αυτό. Είναι οτι ο Αρης πέτυχε μία νίκη ηρεμίας. Μία νίκη που τον βγάζει ξανά στην επιφάνεια και απομακρύνει τα σύννεφα που είχαν περικυκλώσει την ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Ο Αρης αγωνιστικά πήρε αυτό που άξιζε. Κέρδισε μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα διότι έβγαλε την αποφασιστικότητα και είχε τη θέληση και την αυτοπεποίθηση που δεν βλέπαμε σε άλλα παιχνίδια. Στοιχεία για τα οποία “κατηγορήθηκε” η ομάδα από τον κόσμο της. Εχθές έδειξε αντίδραση μεγάλης ομάδας. Ατομικά δεν υστέρησε σχεδόν κανένας ποδοσφαιριστής και ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι.

 

Ο Σάββας Παντελίδης επίσης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ανακουφισμένος, διότι εχθές ήξερε ότι παίζει το… κεφάλι του. Η αντίδρασή του μετά το τέλος του αγώνα, παρότι δεν το παραδέχτηκε δημόσια, δείχνει ξεκάθαρα ότι από πάνω του έφυγε ένας… τόνος βάρους. Πλέον έχει την ηρεμία για να δουλέψει και να βελτιώσει κυρίως την ομάδα του. Επιπλέον και εξίσου σημαντικό έχει μαζί τους τους ποδοσφαιριστές, διότι με τη χθεσινή πειστική τους εικόνα έδειξαν οτι έπαιξαν και για το δικό του μέλλον.

X