ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προφυλάκιση των δύο για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα

Προφυλάκιση των δύο για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα

Ένταση στα δικαστήρια

 

Στις φυλακές οδηγούνται οι δυο συλληφθέντες ως μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα μετά τις απολογίες τους, αφού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

 

 

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε πέντε ενέργειες και ειδικότερα τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και από μια στις πρεσβείες του Μεξικού και της Γαλλίας, καθώς και εκρήξεις, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, καθώς και συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση.

 


Νωρίτερα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλληλέγγυους στους δύο κατηγορούμενους για την Επαναστατική Αυτοάμυνα.

 

Σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 φίλοι και αλληλέγγυοι οι οποίοι με συνθήματα περίμεναν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κατά την ώρα που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να βγάλουν τους δυο κατηγορούμενους από το κτίριο 9, επικράτησε ένταση, με τους αλληλέγγυους να πετούν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και οι αστυνομικοί να απαντούν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων.

 

Οι κατηγορούμενοι 41 και 45 ετών αντίστοιχα είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

X