ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΠΑΟΚ: Προτεραιότητα και επαφές με Μαργαρίτη, Λίνο και Σχίζα

ΠΑΟΚ: Προτεραιότητα και επαφές με Μαργαρίτη, Λίνο και Σχίζα

Είναι γεγονός ότι όλοι τους κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» και βέβαια είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί

Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε βήμα πριν τη συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη και την εξασφάλιση της υποστήριξης του, υπάρχουν γενικότερα κάποιες προσπάθειες για μιας μορφής προεργασία. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

 

Ετσι ο Τέλης Ζουρνατσίδης, προφανώς έχοντας την έγκριση και την εντολή του Α.Σ. ΠΑΟΚ, τις τελευταίες μέρες μίλησε με τους εκπροσώπους των Μαργαρίτη, Χρυσικόπουλου και Σχίζα. Τους ενημέρωσε για τα δεδομένα που υπάρχουν και για την προσμονή της άφιξης αλλά και της αρωγής του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Είναι γεγονός ότι όλοι τους κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» και βέβαια είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Οι δύο πρώτοι άλλωστε που είναι και παλαιότεροι δεν έχουν πάρει περισσότερα από 2-3 μηνιάτικα του συμβολαίου τους και ίσως οι περιπτώσεις τους να είναι οι πιο δύσκολες.

 

Η επαφή με τους εκπροσώπους του Μαργαρίτη και του Χρυσικόπουλου έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όμως δεν είναι εύκολο να καθησυχάσει κανείς τόσο τους παίκτες όσο και τους ατζέντηδες τους.

 

Πέραν των χρημάτων που περιμένουν, ανήκουν σε μία ομάδα που στα μέσα Ιουλίου δεν έχει διοίκηση, προπονητή και παίκτες. Με λίγα λόγια δεν γνωρίζουν σε ποιο επαγγελματικό περιβάλλον θα κληθούν να αγωνιστούν στη νέα σεζόν.

 

Στην περίπτωση του Σχίζα σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», η κουβέντα προχώρησε λίγο περισσότερο αφού του δόθηκε υπόσχεση για καταβολή κάποιου ποσού στη διάρκεια της εβδομάδας ώστε να εισπράξει 2-3 μισθούς μέχρι τον Αύγουστο και τα υπόλοιπα να τα πάρει στη διάρκεια της σεζόν μέσα από έναν διακανονισμό.

 

Η άφιξη του Ιβάν

Από τη στιγμή του οριστικού «ναυαγίου» στο θέμα Καραμάνου και την παραίτηση Πρέλεβιτς, έγινε σαφές ότι ο Α.Σ. θα έπρεπε να προχωρήσει τις διαδικασίες της επόμενης μέρας της ΚΑΕ.

 

Αυτό έγινε, οι επαφές έφτασαν στο σημείο που μπορούσαν να φτάσουν, όμως για να περάσουν σε πιο ουσιαστικό στάδιο θα πρέπει να γίνει η συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη από την οποία θα εξαρτηθούν τα πάντα. Κατά κάποιες πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μπορεί να έρθει αύριο ή μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κι αυτό δεν είναι βέβαιο αφού ενδέχεται τελικά να βρίσκεται στη βάση του ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα, μεταφέροντας έτσι τις εξελίξεις για μερικές ακόμη μέρες.

 

Τελευταία προθεσμία

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του ή τον Αμερικανό μάνατζερ του από τη στιγμή που έφυγε, από τον Ιανουάριο δηλαδή, όμως ο Γιανίκ Μορέιρα ανήκει στη λίστα των παικτών στους οποίους υπάρχουν οφειλές και περιμένουν να πληρωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπομονή του Αγκολέζου έχει πια εξαντληθεί και αν δεν πληρωθεί τα περίπου 20 χιλιάδες ευρώ που του οφείλονται, θα προσφύγει τον Σεπτέμβριο στη FIBA.

 

Καμία επαφή με πρώην

Αλλοι σε μικρότερο, άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, όλοι οι παίκτες της ομάδας της προηγούμενης σεζόν αλλά και κάποιοι της προπερασμένης έχουν λαμβάνειν από τον ΠΑΟΚ.

 

Είναι προφανές ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει πρόβλημα προσφυγής. Είναι αδύνατο όμως να μιλήσει αυτήν την περίοδο κανείς με μάνατζερ πρώην παικτών της ομάδας, αφού για να γίνει ένα βήμα και σε αυτό το θέμα, θα απαιτηθεί ένα ποσό ώστε να χρησιμοποιηθεί στις προκαταβολές για να γίνουν διακανονισμοί.

 

Το προσωρινό δ.σ. στο «Παλατάκι»

 

Χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αποφάσεων και πολύ περισσότερο παρεμβάσεων στα πράγματα, δεδομένου ότι είναι προσωρινό το σχήμα που έχουν συγκροτήσει, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία στο «Παλατάκι» ώστε να κάνουν περισσότερο μία προεργασία στα τρέχοντα ζητήματα.

 

Το ζητούμενο για τους Αρη Καρακούση, Χρήστο Καραμπέρη και Πόλυ Κατσιώρα, είναι να ετοιμάσουν το έδαφος ώστε η νέα διοίκηση να είναι σε θέση να αρχίσει να δουλεύει από τη μέρα που θα συγκροτηθεί σε σώμα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X