ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι προθέσεις του κ. Ζέρβα και η αποτελεσματικότητα

Οι προθέσεις του κ. Ζέρβα και η αποτελεσματικότητα

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης και έχει εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον τον νέο δήμαρχό της ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του τον προσεχή Σεπτέμβριο. Τον υποψήφιο που ήταν αουτσάϊντερ όταν ξεκίνησε η διαδρομή για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της πόλης.

 

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης και έχει εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Με μειοψηφία δημοτικών συμβούλων, αλλά με περίσσια διάθεση να ενώσει τις δυνάμεις που προέκυψαν για το δημοτικό συμβούλιο, από τις εκλογές του πρώτου γύρου. Κι αυτό είναι το μεγάλο του στοίχημα.

 

Στη λογική ότι όλοι οι υποψήφιοι διεκδίκησαν τη δημαρχία με στόχο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την λύση των χρόνιων προβλημάτων της πόλης, δεν θα πρέπει να υπάρξουν θεαματικές αντιπαλότητες.

 

Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι η αρένα η οποία θα φιλοξενήσει ιδεοληψίες και πολιτικές διαφορές. Αντιθέτως. Πρέπει να είναι το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν γόνιμες θέσεις.

 

Ακόμη και οι διαφωνίες προσφέρουν υπηρεσία, όταν δεν ξεπερνούν τις γραμμές του πολιτικού πολιτισμού. Οι κραυγές και οι στείρες διαφωνίες, όχι μόνο σε επίπεδο δημοτικών συμβουλίων, αλλά και σ’ αυτό της κεντρικής πολιτικής σκηνής δημιουργεί άσχημη εικόνα στον μέσο ψηφοφόρο και πολύ περισσότερο στους νεότερους που είναι υποψιασμένοι και έχουν διαφορετική πολιτική αισθητική.

 

Η αποχή στις εκλογές του β’ γύρου είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι οι ψηφοφόροι δεν αντιμετωπίζουν με θέρμη τις εκλογικές διαδικασίες γιατί πιστεύουν ότι οι πολιτικοί λένε πολλά και κάνουν λίγα.

 

Εχω την άποψη ότι είναι επιβεβλημένο πλέον η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όχι απλώς να συνθέσει τις δυνάμεις, αλλά να αριστεύσει στην αποτελεσματικότητα.

 

Οταν μιλάμε για την πόλη μας πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τα προβλήματά της. Τα σκουπίδια δεν είναι ούτε μπλε, ούτε ροζ ούτε πράσινα» δήλωσε χθες ο κ. Ζέρβας στο Metropolis 95,5 δίνοντας από την πρώτη στιγμή το στίγμα της διάθεσης με την οποία θα διοικήσει. Και συμπλήρωσε: “Αμα ταιριάζεις με κάποιους δεν πρέπει απαραίτητα να είναι στη δική σου παράταξη». Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα για τους 49 εκλεγμένους συμβούλους.

 

FOCUS

 

Oσοι τελικώς αποφασίσουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην ΚΑΕ Αρης ώστε να λυθεί μέρος από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας, λένε ότι δεν πρόκειται να δώσουν μετρητά στον ιδιοκτήτη. Θα “υιοθετήσει” ο καθένας από έναν παίκτη που έχει λαμβάνειν από την ΚΑΕ και θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε συμφωνία συμβιβασμού.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X