ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο «σανός» περισσεύει... στο λιμάνι μετά τον Γιάγια Τουρέ νέες «βόμβες»

Ο «σανός» περισσεύει... στο λιμάνι μετά τον Γιάγια Τουρέ νέες «βόμβες»

Η ερυθρόλευκη προπαγάνδα δουλεύει διπλοβάρδιες για να πλασάρει σαν μεταγραφάρες, υπερήλικες και ληγμένα μεταγραφικά προϊόντα - Αρθρογραφεί ο Δ.Μπούζας

Είπανε ότι μετά το πάθημα-μάθημα τους με τον συμπαθέστατο Γιάγια Τουρέ και το ξεφτιλίκι με τις χολιγουντιανές φιέστες υποδοχής στο αεροδρόμιο, στου Ρέντη και στο κολαστήριο, θα έβαζαν μυαλό. Ομως, όπως φαίνεται και όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται δεν χρειάζεται να συνετιστούν από τη στιγμή που η νέα παρτίδα σανό και η οποία πρόσφατα ξεφορτώθηκε στις αποθήκες του λιμανιού ήδη διανέμεται βάσει του σταθερού προγραμματισμού που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

 

Με εντολή του αφεντικού θα την προμηθευτούν έγκαιρα ο ιδιωτικός στρατός, οι Τσουκαλάδες και οι κατά Σαλιαρέλη, επιστήμονες, οπαδοί της ομάδας του Δημοσίου. Η ταχύτατη διανομή του σανού θεωρείται αναγκαία γιατί θα πρέπει να “κουμπώσει” με την πομπώδη αγγελία των μεταγραφικών βομβών (πολλών μεγατόνων!) όπως την πλασάρει η πανίσχυρη ερυθρόλευκη προπαγάνδα, η οποία σημειωτέον ελέγχει σε απόλυτο βαθμό το σύνολο των ΜΜΕ του Λεκανοπεδίου. Η πλύση εγκεφάλου είναι συγχρονισμένη, με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Και ξεκινάει πριν από τη δημοσιοποίηση των… “τεράστιων” κινήσεων των επιτελών του θρύλου. Ετσι ώστε με το κλείσιμο των συμφωνιών να βγουν τα πρωτοσέλιδα με τους γιγαντότιτλους που θα επιβεβαιώνουν και που θα εξυμνούν την τιτανομέγιστη επιτυχία του μεγάλου αφεντικού.

 

Η τακτική της λοβοτομής μάλλον είναι αλάνθαστη. Σε αυτό βέβαια βοηθά και η μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτει ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του συγκεκριμένου συλλόγου που ξεχνά πολύ εύκολα τις δεκάδες των τριτοκλασάτων παλτών και ημίπαλτων που πιάνουν λιμάνι τα τελευταία χρόνια και στο φινάλε αποδεικνύονται ληγμένα ή υπέρ-τιμημένα μεταγραφικά προϊόντα. Τα ΜΜΕ και η προπαγάνδα του δαφνοστεφανωμένου φιλοτεχνούν και εξωραΐζουν τα βιογραφικά τους και παρουσιάζουν το στοκ εμπόρευμα από τις αποθήκες του πανέξυπνου Ραϊόλα, ως παικταράδες ευρωπαϊκής κλάσης. Παράλληλα οι εξαπατημένοι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας λησμονούν ότι και στο ίδιο διάστημα οι αθόρυβες πωλήσεις των ασημικών απογυμνώνουν την ομάδα τους με τους υπεύθυνους να αντικαθιστούν τα ασημικά με τενεκέδες ξεγάνωτους. Θα μου πείτε μα μόλις “χθες” είχαμε το μεγάλο ρεζιλίκι με τον Γιάγια Τουρέ.

 

Είναι τόσο εύκολο να ξεχαστεί όλο αυτό το σκηνικό με τα όσα απίστευτα και κωμικοτραγικά συνέβησαν; Να είστε σίγουροι ότι ξεχάστηκε και μάλιστα πολύ εύκολα. Αλλιώς θα υπήρχε μια έστω και στοιχειώδης αντίδραση όταν προαναγγέλθηκε από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι ο Ολυμπιακός χτυπά δυο πολύ μεγάλες μεταγραφές. Οι οποίες πολύ μεγάλες μεταγραφές αφορούσαν δυο παίκτες ηλικίας 35 ετών, τελειωμένους ποδοσφαιρικά, με ημιτελή σεζόν και υποβαθμισμένες έως ανύπαρκτες μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

 

Σαφέστατα βέβαια , μεγάλα ονόματα στην εποχή που μεσουρανούσαν. Ποιοι είναι; Οι Βαλμπουενά και Σκρτελ. Μην μου πείτε ότι δεν τρομοκρατηθήκατε βλέποντας τους τίτλους των ερυθρόλευκων εντύπων που εκπέμπουν την απειλή πως με αυτούς τους δυο ο Ολυμπιακός φέτος θα σαρώσει τα πάντα. Εκτός βέβαια αν εσείς οι οποίοι δεν διαθέτετε μνήμη χρυσόψαρου δεν έχετε διαγράψει τις σκηνές από το πανηγύρι που έγινε με τον υπερήλικα (με τη σχετική κοιλίτσα) Γιάγια Τουρέ αλλά και άλλες αντίστοιχες αποθεωτικές αποδοχές για ληγμένα ή χαμηλής ποιότητας, μεταγραφικά προϊόντα των οποίων το πλασάρισμα και το γλασάρισμα τα αναλαμβάνει - λίαν επιτυχώς - η πανίσχυρη ερυθρόλευκη προπαγάνδα.

 

ΥΓ. Για την αποχώρηση του Σάκχοφ και για τη μεταγραφική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ στο επόμενο σχόλιο μας.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (25/5)

X