ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Σφήνα» από 6 ή και 8 αγώνες λέει η πρόταση του Λυσάνδρου

«Σφήνα» από 6 ή και 8 αγώνες λέει η πρόταση του Λυσάνδρου

Το μοναδικό σενάριο διεξαγωγής του πρωταθλήματος που δεν κρύβει σκοπιμότητα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων

Δεν πρόκειται να συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα με πλέι οφ στα οποία μάλιστα θα μετέχει και ο πρώτος της κανονικής περιόδου. Αυτό έλειπε, να συμφωνήσει στην αναβίωση μιας παρωδίας από την οποία είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε.

 

Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να συμφωνήσει με την πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου, η οποία, όπως λέγαμε χθες, δεν φαίνεται να υποκρύπτει καμία άλλη σκοπιμότητα πέρα από το να γίνει πιο ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που καλύπτουν τους αγώνες.

 

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά ποια είναι αυτή η πρόταση: Αρχικά προβλέπει τη διεξαγωγή ενός γύρου με 13 ματς, που θα ολοκληρώνεται τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου. Στο δίμηνο Δεκέμβριος-Ιανουάριος προβλέπει τη διεξαγωγή ενός μίνι Πρωταθλήματος, ενός εμβόλιμου γύρου, σε δύο ομίλους. Στον πρώτο όμιλο θα συμμετέχουν οι ομάδες με κατάταξη σε μονό αριθμό της βαθμολογίας στον πρώτο γύρο, δηλαδή ο πρώτος, ο τρίτος, ο πέμπτος, ο έβδομος και ούτω καθεξής, ενώ στον δεύτερο όμιλο οι «ζυγές» ομάδες (δεύτερος, τέταρτος, έκτος κλπ.).

 

Σ’ αυτόν τον εμβόλιμο γύρο, κάθε ομάδα θα δίνει έξι αγώνες έχοντας και ένα ρεπό. Ο πρώτος του πρώτου ομίλου θα παίζει εκτός έδρας με τον 13ο, τον 11ο και τον 9ο και εντός με τον 3ο, τον 5ο και τον 7ο. Αντίστοιχα, ο 3ος θα παίζει εντός με τον 5ο, τον 7ο και τον 9ο και εκτός με τον 11ο, τον 13ο και τον 1ο. Ομοίως θα είναι και το πρόγραμμα στον όμιλο των «ζυγών».

 

Συμπληρωματικά, η πρόταση προβλέπει τη διεξαγωγή δύο ακόμη αγώνων για τις ομάδες, με τρία διαφορετικά σενάρια. Το επικρατέστερο είναι να αγωνίζονται εντός κι εκτός ο πρώτος με τον δεύτερο, ο τρίτος με τον τέταρτο, ο πέμπτος με τον έκτο, ο έβδομος με τον όγδοο, ο ένατος με τον δέκατο και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό το συμπληρωματικό ζεύγος αγώνων είναι πιθανό να μην υιοθετηθεί τελικά.

 

Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει κάθε ομάδα από αυτόν τον εμβόλιμο γύρο θα προστεθούν στους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο και μετά θα αρχίσει ο δεύτερος με τις υπόλοιπες 13 αγωνιστικές, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο. Η τελική βαθμολογία θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών σ’ αυτά τα 32 ή 34 ματς για κάθε ομάδα (26 αγωνιστικές, συν 6 ή συν 8 του εμβόλιμου γύρου).

 

Μιλάμε, ουσιαστικά, για τα 6 ή 8 παιχνίδια για κάθε ομάδα που θα παρεμβληθούν ανάμεσα στους δύο γύρους. Και επειδή οι προπορευόμενοι θα παίξουν εκτός με τους πιο αδύνατους και εντός με τους πιο δυνατούς, φαίνεται να είναι και δίκαιο, ή, τέλος πάντων, έχει μια κοινά αποδεκτή λογική, που σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να ευνοήσει οποιαδήποτε ομάδα.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (25/5)

X