ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι σημαντικές «επιστροφές» του ΠΑΟΚ και η νέα διάσταση που δίνουν

Οι σημαντικές «επιστροφές» του ΠΑΟΚ και η νέα διάσταση που δίνουν

Στο πλέον σημαντικό παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Δικέφαλος θα παραταχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με ιδανικό σχήμα - Αρθρογραφεί ο Δ.Μπούζας

 

Και οι «τρεις» (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο Βαρέλα) όπως όλα δείχνουν θα είναι παρόντες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Με τον αρχηγό («σκληρό καρύδι) να έχει επιταχύνει το χρόνο της αποθεραπείας του, τον δεύτερο να ολοκληρώνει τον προβλέψιμο και τον τρίτο να δείχνει έτοιμος μετά τη δίμηνη απουσία του.

 

Στο φιλικό παιχνίδι της Δράμας, σε βαρύ τερέν, έδωσαν εξετάσεις και κατέθεσαν αποδείξεις, ότι ο κόουτς μπορεί να ποντάρει στη συμμετοχή τους – με ό,τι σημαίνει αυτό από κάθε άποψη – στη σημαντική αναμέτρηση της 1ης Δεμεβρίου. Είναι αλήθεια πως η μεγάλη σε διάρκεια απουσία των δύο πρώτων προκάλεσε προβλήματα που δυσκόλεψαν την ομάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός που ανέλαβε κάτω από πιεστικές συνθήκες που προκλήθηκαν από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του προκατόχου του, βρέθηκε μπροστά σε διλήμματα στην προσπάθειά του να αναπληρώσει τα κενά που άφηνε η ταυτόχρονη απουσία δύο επιτελικών και υψηλού επιπέδου παικτών, πάνω στους οποίους είχε στηριχθεί κατά κύριο λόγο το σχήμα που κατέκτησε το νταμπλ.

 

Ευτυχώς κατάφερε να ισορροπήσει τα πράγματα και να προχωρήσει με μικρές απώλειες και με μια βαθμολογική συγκομιδή, που του επιτρέπει να περάσει μπροστά και στην κορυφή με ένα αποτέλεσμα και μόνο στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Η επιστροφή του διδύμου σε συνδυασμό και με την αντίστοιχη του «μπαρουτοκαπνισμένου» Βαρέλα, προσδίδουν πλέον στο βασικό σχήμα μια νέα διάσταση. Όχι άγνωστη βέβαια από τη στιγμή που είχε πρωτοεμφανιστεί αλλά και εμπεδωθεί, συγχρόνως όμως και μεγαλουργήσει στην προηγούμενη τριετία. Θεωρείται υπερβέβαιο ότι αυτή η «διάσταση» θα επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία των νταμπλούχων όπως επίσης και την ενίσχυση της αγωνιστικής τους ετοιμότητας. Επιπρόσθετα ο κόουτς θα έχει την ευκαιρία να κινηθεί σε λύσεις και σε διορθωτικές κινήσεις όποτε και όταν χρειαστεί. Έχοντας στη διάθεσή του αλλά και ετοιμοπόλεμους τρεις από τους βασικότερους και ποιοτικότερους παίκτες του, από εδώ και πέρα θα μπορεί να διαχειριστεί χωρίς πίεση και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ που διαθέτει.

 

Κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τα πλέι οφ να επιμηκύνουν τον χρόνο και τον δρόμο προς το φινάλε, προβάλλει σαν αναγκαία προϋπόθεση. Με την ευκαιρία όμως ίσως θα έπρεπε να γίνει λόγος και μια υπενθύμιση προς όλους όσοι με τόση ανευθυνότητα συνεχίζουν να καλλιεργούν και να συντηρούν μια άνευ ουσίας ακατάσχετη αρνητική μεταγραφολογία. Να τους επισημανθεί ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να γκρεμίζουν ψυχολογίες και να απαξιώνουν παίκτες που προσέφεραν πολλά ή έχουν ακόμη να προσφέρουν. Καλές οι φιλίες και οι δημόσιες σχέσεις με τους μανατζαραίους αλλά και τους όποιους άλλους διαμεσολαβητές, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η θωράκιση της συνοχής και της προσπάθειας που καταβάλλεται.

 

Τα αρνητικά άκαιρα και διαρκή «πωλητήρια» αποπροσανατολίζουν και αποσταθεροποιούν, τη στιγμή που δίνεται μια μεγάλη μάχη και που το κλίμα επιβάλλεται να διαμορφώνεται τελείως διαφορετικά. Θετικά, ομόθυμα και ενωτικά δίχως αναταράξεις, απαξιώσεις. αποπροσανατολισμούς και συνθήκες… λαϊκής αγοράς.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (16/11)

X