ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σημαντική χορηγία της Volterra στον Απόλλωνα Πόντου

Σημαντική χορηγία της Volterra στον Απόλλωνα Πόντου

Η κοκκινόμαυρη ΠΑΕ ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη γνωστή εταιρία παραγωγής, εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Σε μια σημαντική χορηγική συνεργασία προχωρά ο Απόλλων Πόντου για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, ένας από τους βασικούς χορηγούς της κοκκινόμαυρης ΠΑΕ θα είναι η εταιρία Volterra, που εξειδικεύεται στην παραγωγή, την εμπορία και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες, όταν και θα ανακοινωθεί επισήμως η συνεργασία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Volterra, πέραν της συγκεκριμένης κίνησης με το χορηγικό πρόγραμμα στον Απόλλωνα, ετοιμάζει να ανοίξει νέο κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

 

Το προφίλ της Volterra (Παραγωγή, Εμπορία και Προμήθεια Ενέργειας)

Από το 2010, η Volterra Α.Ε. δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στον τομέα της παραγωγής, η εταιρία διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων έργων (συνολικής ισχύος περίπου 340MW), μερικά εκ των οποίων βρίσκονται σε λειτουργία και άλλα υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε διάφορα στάδια ωρίμανσης, σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. Όλα τα έργα αφορούν την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Στον τομέα της εμπορίας, η εταιρία συμμετέχει στο διασυνοριακό εμπόριο, διακινώντας σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε εισαγωγές και εξαγωγές. Πρόσφατα, συνεργαζόμενη και με καινούργιες εταιρείες αυξάνει συνεχώς τον όγκο της διακινούμενης ενέργειας. Οι δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν ετήσια, μηνιαία, αλλά και ημερήσια συμβόλαια διακίνησης κυρίως με των διασυνδεμένων χωρών, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και της FYROM. Στον τομέα της Προμήθειας, η εταιρία κατέχει άδεια ισχύος έως 300MW παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις κατηγορίες πελατών, από νοικοκυριά και εμπορικά καταστήματα Χαμηλής Τάσης έως και επιχειρήσεις και βιομηχανίες Μέσης Τάσης. Ενδεικτικά, στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνονται κατοικίες, αλυσίδες καταστημάτων αλλά και τοπικά καταστήματα, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, βιοτεχνίες, κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων αλλά και σημαντικές βιομηχανίες. Επίσης, το 2018, με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, η εταιρεία εντάσσει στις δραστηριότητές της και την προμήθεια φυσικού αερίου, καλύπτοντας τις ανάγκες υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών πελατών σε φυσικό αέριο. Μέτοχος της εταιρείας είναι ο διεθνής κατασκευαστικός όμιλος AVAX Α.Ε. Η οποία κατέχει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ενεργειακών έργων, έργων παραχώρησης και λειτουργίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

 

X