ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι συνδικαλισταράδες της ΕΡΤ προκαλούν αλλά και εξοργίζουν

Οι συνδικαλισταράδες της ΕΡΤ προκαλούν αλλά και εξοργίζουν

Γα τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

INFO

Οι εργατοπατέρες του κομματικού παραμάγαζου, όπως έχουν καταντήσει τη δημόσια τηλεόραση διαχρονικά, σφόδρα ενοχλημένοι επειδή ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ κλείνει χορηγία στους αγώνες του πρωταθλήματος, συντάχθηκαν προκλητικά με την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων, επιχειρώντας να εκβιάσουν από κοινού την ανατροπή της.

 

Απλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός ξεσηκώθηκε επειδή η ΕΡΤ εκτιμώντας ότι η ομάδα που πήρε το νταμπλ θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση χορηγίας και ως εκ τούτου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επωφελής μια συμφωνία μαζί της, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους της και κατέληξαν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, ακολουθώντας μια διαδικασία που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για την διαφάνεια της. Ως εδώ πάμε καλά.

 

Από τη στιγμή μάλιστα που είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ο σύλλογος της παράγκας όχι απλά ενοχλείται αλλά αλαφιάζεται στην κυριολεξία, στο άκουσμα και μιας απλής και ασήμαντης είδησης που πιθανόν να ανέφερε και μια υποψία θετικής αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ.

 

Επί του προκειμένου η νταμπλούχος ομάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μετρήθηκε κι εκτιμήθηκε σωστά ώστε να προκύψει αυτή η χορηγία. Έλα όμως που έρχονται τώρα οι εργατοπατέρες της ΕΡΤ, αυτοί οι απίστευτοι συνδικαλισταράδες για να αφήσουν άναυδο το πανελλήνιο, ακολουθώντας προκλητικά την φαιδρή γραμμή του λιμανιού με προφανή σκοπό (όντας ολοφάνερα κατευθυνόμενοι) να προκαλέσουν πρόβλημα στην επικείμενη συμφωνία. Να πετύχουν δηλαδή αυτό που προσπαθεί εδώ και καιρό ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τους υποτακτικούς του επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον (!!!)… και το μέλλον της εταιρίας.

 

Το κακό και το εξοργιστικό δεν είναι η καθοδηγούμενη συμπεριφορά των εργατοπατέρων της ΕΡΤ που με την ανοχή τους προφανώς και με την συμπεριφορά ορισμένων από αυτούς έχουν μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε εκτροφείο και άσυλο για κομματικούς ινστρούχτορες, αλλά το θράσος τους να αντιδρούν και να επαναστατούν για μια συμφωνία παρόμοια με αυτές – ίσως και πιο επωφελή – που αποδέχθηκαν πρόσφατα χωρίς να βγάλουν ούτε «κιχ».

 

Είναι τόσο προκλητικοί που επιχειρούν να διαγράψουν από τη μνήμη της κοινής γνώμης, ότι όχι απλά αποδέχθηκαν αλλά και καταχάρηκαν τις πρόσφατες συμφωνίες της ΕΡΤ που είχε κλείσει, δίνοντας χορηγίες και μάλιστα σκανδαλώδεις και όχι τόσο επωφελείς όπως του ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό αλλά και στον Παναθηναϊκό σε δεύτερο επίπεδο. Ξέχασαν τα εκατομμύρια που έσπρωχναν στο ταμείο του λιμανιού οι εκάστοτε διοικήσεις του παραμάγαζου.

 

Τώρα καμώνονται πως ανησυχούν και σκέφτονται το μέλλον της εταιρίας. Κι αυτό επειδή είναι ο ΠΑΟΚ η επιλογή και όχι κάποια ομάδα και ιδιαίτερα το μόνιμο τρωκτικό του δημόσιου χρήματος όπως ήταν ιδιαίτερα στην εποχή του «θείου» ο δαφνοστεφανομένος. «Κραυγή αγωνίας για τα τηλεοπτικά» αναγγέλλει και καταγγέλλει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Προσφυγές στον Άρειο Πάγο και ότι άλλο κωμικοτραγικό και απίστευτο φαντασιώνονται οι μυστικοσύμβουλοι του αφεντικού. Από κοντά όμως και οι κολαούζοι εργατοπατέρες της δημόσιας τηλεόρασης, για να στηρίξουν αυτό το γελοίο και αξιοθρήνητο επιχείρημα. Τι να πει κανείς για τη συμπεριφορά τους; Κόπτονται για τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης μόνον όταν αυτά συμβαδίζουν με κάποα άλλα, αντίστοιχα ειδικά επιλεγμένα, τα οποία ταυτίζονται κραυγαλέα με συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Σίγουρα οι ίδιοι θα γνωρίζουν (χωρίς βέβαια να θέλουν να το αποδεχθούν) ότι για αυτό το κατάντημα της δημόσιας τηλεόρασης μεγάλη ευθύνη έχουν κι αυτοί.

 

Με τη συμπεριφορά τους και την ανοχή τους, την έχουν μετατρέψει πραγματικά σε ένα κομματικό παραμάγαζο με άθλια τηλεθέαση. Σε ένα εκτροφείο και άσυλο όπου κινούνται με χαρακτηριστική άνεση οι κομματικοί ινστρούχτορες, παραπλανητές αλλά και «βιαστές» της κοινής γνώμης. Άκουσον, άκουσον! Αυτοί που ευλόγησαν και χειροκρότησαν πολλές χορηγίες της δημόσιας τηλεόρασης στον Ολυμπιακό που σήμερα καταγγέλλει την επικείμενη χορηγία με τον ΠΑΟΚ, σήμερα εξεγέρθηκαν αλλά και εξετέθησαν, δίνοντας συγχρόνως την ευκαιρία στους Έλληνες για μια ακόμη φορά να αντιληφθούν το κατάντημα μιας δημόσιας τηλεόρασης που την πληρώνουν οι κατακρεουργημένοι από τη φοροκαταιγίδα Έλληνες πολίτες.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X