ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Συνωμότησε το σύμπαν…

Συνωμότησε το σύμπαν…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον αποκλεισμό του νταμπλούχου ΠΑΟΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ και τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός

Κι ατύχησε κι αδικήθηκε συνάμα ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Ο αποκλεισμός του από τον Άγιαξ δεν είναι αποτέλεσμα της διαφοράς τους. Αν κι η διαφορά τους στα χαρτιά είναι… χαώδης. Εν τούτοις στο γήπεδο η διαφορά τους ήταν ένα ή δυο λάθη – άντε και παραπάνω - είτε της μίας, είτε της άλλης ομάδας , είτε πολλών, πάρα πολλών του διαιτητή.

 

Όλα αυτά πάντως, μέχρι το 78ο λεπτό. Τότε το 2-1 προκάλεσε την κατάρρευση του. Εύλογα. Μέχρι τότε ήταν επική η προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Έπαιξε στα ίσια τον Άγιαξ. Ξεδίπλωσε πολλές από τις αρετές του. Κι απέδειξε την προσέγγιση του στο ανώτερο επίπεδο μπάλας της Ευρώπης.

 

Ήταν συγκλονιστική η εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι το 78ο λεπτό κόντρα σε κάπου 55.000 αλαλάζοντες Ολλανδούς. Και φυσικά, κόντρα στην ισχυρότατη ομάδα αυτής της εποχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ψυχολογία του ήταν ατσάλινη. Το πνεύμα του διαυγές. Κι η πίστη απύθμενη…

 

Θα πείτε όμως, πως το αποτέλεσμα μετρά. Ναι, έτσι είναι. Δίκιο έχετε. Ναι αλλά… Δίκιο έχει κι ο ΠΑΟΚ. Έπεσε πάνω στον Άγιαξ. Δεν είχε τύχη από την κληρωτίδα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των αγώνων τους.

 

Με λίγα λόγια; Για να αποκλεισθεί ο ΠΑΟΚ χρειάσθηκε, να συνωμοτήσει το σύμπαν. Έτσι τρίτωσε το κακό για την ελληνική ομάδα κόντρα στην ολλανδική. Με την αδικία φυσικά… Την αδικία από τον ΠΑΟΚ στον εαυτόν του και από την διαιτησία (δίχως τούτο να αποτελεί δικαιολογία) να αποτελεί τον παρονομαστή

 

Κρίμα και άδικ0 για τον ΠΑΟΚ. Κρίμα κι άδικο για Πασχαλάκη και Μπίσεσβαρ! Αμφότεροι έλαμψαν εκτυφλωτικά. Έκαναν πράματα και θάματα. Άτλαντες πραγματικοί. Σήκωσαν στους ώμους τους τον ΠΑΟΚ. Θα τον έφθαναν στο Έβερεστ. Δεν το έκαναν. Λίγο η ατυχία, λίγο τα λάθη και πολύ, πάρα πολύ η διαιτησία στέρησαν από έναν γαλαξία λαμπερών αστέρων – με λαμπρότερους τον Αλέξανδρο και τον Ντιέγκο – την επί ίσοις όροις διεκδίκηση της πρόκρισης.
Έτσι ή αλλιώς πάντως, η εμφάνιση του ΠΑΟΚ επί σκηνής «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και μάλιστα, ως πρωταγωνιστή έκανε υπερήφανους τους φίλους του. Η παράσταση του εκεί, επειδή περί παράστασης επρόκειτο απέδειξε πως και στην Ευρώπη είναι πλέον, τεράστια δύναμη. Το απέδειξε στο δυσκολότερο τεστ της εποχής στα ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Ήταν συγκλονιστική η εμφάνιση του ΠΑΟΚ επί σκηνής «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα». Ο Άγιαξ χρειάσθηκε τρεις αποφάσεις – οι δυο… θολές, πολύ θολές - για εκτελέσεις πέναλτι, χρειάσθηκε μία μη απόφαση για το 2-1 και χρειάσθηκε στο 3-1… Όταν έσβησαν τα φώτα – που λέει ο λόγος – στο γήπεδο του τη «βεβιασμένη» λήξη του αγώνα.

 

Η ζωή όμως, συνεχίζεται. Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος δεν έκανε την υπέρβαση κόντρα στον Άγιαξ. Για να μην κάνει συνωμότησε το σύμπαν αλλά… Υπερέβη τον εαυτόν του. Έφθασε σε άλλα επίπεδα μπάλας. Ο ΠΑΟΚ με την εικόνα του χθες, καθίσταται υψηλής ποιότητας ομάδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Άλλαξε κατηγορία…

 

 

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/8)

X