ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σκαρφάλωσε με γυμνά χέρια στον ψηλότερο ουρανοξύστη στη Βρετανία (vid)

Σκαρφάλωσε με γυμνά χέρια στον ψηλότερο ουρανοξύστη στη Βρετανία (vid)

Στο Σαρντ, στο Λονδίνο

 

 

Εντυπωσιασμένοι ήταν οι κάτοικοι του Λονδίνου σήμερα, όταν είδαν έναν άνδρα να σκαρφαλώνει με γυμνά χέρια και χωρίς εξοπλισμό, στον μεγαλύτερο ουρανοξύστη της Βρετανίας.

 


Η αστυνομία ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί, ότι ένας άνθρωπος σκαρφάλωνε χωρίς σκοινιά, ούτε εξοπλισμό στον ουρανοξύστη που είναι κοντά στον Τάμεση, στο κέντρο του Λονδίνου.

 

Οι διασώστες κινητοποιήθηκαν, όπως και οι αστυνομικοί και πλέον ο άνδρας βρίσκεται μαζί τους, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί.

 

Το Shard, ουρανοξύστης κατασκευασμένος από γυαλί και μέταλλο, έργο του Ιταλού Ρέντσο Πιάνο, έχει ύψος σχεδόν 310 μέτρα και είναι το ψηλότερο κτίριο στη Βρετανία. Στεγάζει γραφεία, μπαρ και εστιατόρια.

 

«Αντιμετωπίσαμε ένα περιστατικό στο Σαρντ. Ένας άνθρωπος σκαρφάλωνε στον ουρανοξύστη», ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του κτιρίου Real Estate Management (REM), χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα του άνδρα. «Η αστυνομία απέκλεισε για λόγους ασφαλείας περιοχές γύρω από τον ουρανοξύστη, οι οποίες σταδιακά άνοιξαν ξανά στην κυκλοφορία», πρόσθεσε η εταιρεία.

 

Ήταν ο Γάλλος spiderman ο άνδρας που σκαρφάλωσε στον ουρανοξύστη; Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Αλέν Ρομπέρ, του «Γάλλου spiderman», ο οποίος συνηθίζει τέτοιου είδους αναρριχήσεις, δήλωσε ότι ο Ρομπέρ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ινδονησία και δεν ήταν ο άνδρας που σκαρφάλωνε στο Σαρντ.

 

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Ρομπέρ, τότε 56 ετών, είχε σκαρφαλώσει με γυμνά χέρια και χωρίς εξοπλισμό σε έναν ουρανοξύστη 46 ορόφων στο City παραλύοντας την κυκλοφορία σε ένα μέρος του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου.

 

 

X