ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σκουρτόπουλος για αποκλεισμό, Γιάννη και το μέλλον του στην Εθνική

Σκουρτόπουλος για αποκλεισμό, Γιάννη και το μέλλον του στην Εθνική

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας αναφέρθηκε στην παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο, τον ρόλο του Γιάννη αλλά και το συμβόλαιο του στην Εθνική

Tις πρώτες του δηλώσεις σε ελληνικό έδαφος μετά το Παγκόσμιο της Κίνας έκανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

 

Ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας έκανε απολογισμό της παρουσίας της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά τονίζοντας ότι όλοι είναι απογοητευμένοι από τον πρόωρο αποκλεισμό.

 

Επίσης παραδέχθηκε ότι δεν βοηθήθηκε αρκετά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά υπεραμύνθηκε των επιλογών του για την τελική δωδεκάδα της «επίσημης αγαπημένης».

 

Τέλος μίλησε για το δικό του μέλλον φήνοντας ανοιχτό το θέμα παραμονής του στον πάγκο της Εθνικής. 

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

 

Για την παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Γυρίζουμε απογοητευμένοι, δεν πετύχαμε τον στόχο μας, παρόλα αυτά γυρίζουμε με ηρεμία και κοιτάμε την επόμενη μέρα της Εθνικής. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τώρα. Αποτύχαμε σε κάποιες επιλογές που κάναμε στο παιχνίδι με την Βραζιλία και αυτό μας κόστισε στο υπόλοιπο τουρνουά. Στις επιλογές των 12 παιδιών δεν κάναμε κάποιο λάθος, το ρόστερ με το οποίο πήγαμε, ήταν το πιο σωστό που θα μπορούσαμε να έχουμε»

 

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα προβλήματα: «Κάναμε μία προσπάθεια, στήσαμε μία ομάδα γύρω από τον Γιάννη. Δεν πετύχαμε όμως να βοηθήσουμε τον Γιάννη όσο θα έπρεπε, γι αυτό μπλοκαρίστηκε. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα γιατί έχει ταλέντο, διάθεση και είναι όλοι οι παίκτες είναι πιστοί στρατιώτες. Ο τραυματισμός του Σλούκα και ένας μικροτραυματισμός του Θανάση Αντετοκούνμπο μας αποσυντόνισαν, αλλά αυτό δεν αποτελεί φυσικά δικαιολογία».

 

Για τις πληροφορίες που τον θέλουν να παραιτείται: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, όχι όμως το μικρό που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Δεν πατάω πάντως πάνω σε αυτό. Θα γίνει μία συνάντηση με την Ομοσπονδία και θα αποφασιστεί ποιο είναι το κοινό καλό για την Εθνική ομάδα».

 

Για τις αλλαγές που προσπαθεί να κάνει στην Εθνική και το τουρνουά στην Κίνα: «Το πρόγραμμα πήγε καλά, το μόνο που μας χάλασε ήταν ότι το τουρνουά της Κίνας που ήταν νοκ άουτ και χάσαμε δύο φιλικά με πιο δυνατές ομάδες. Το Παγκόσμιο μας αφήνει πάντως ενωμένους, φύγαμε ήρεμοι και γυρίζουμε ήρεμοι. Υπάρχουν κάποιες καλές βάσεις για να συνεχίσουμε να χτίζουμε».

X