ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στην έξοδο ο Λι, μένει ο Γκάγκιτς, τελικές επαφές Αρη-Ντραγκίτσεβιτς

Στην έξοδο ο Λι, μένει ο Γκάγκιτς, τελικές επαφές Αρη-Ντραγκίτσεβιτς

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν στον Αρη καθώς το πρόβλημα στο γόνατο του Αμερικανού άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα

Ερασιτεχνικές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στον Αρη, δείγμα της απουσίας οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Ο Τζόρτζε Γκάγκιτς είχε ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται, το πιθανότερο είναι ωστόσο να μείνει γιατί ο Μάρκους Λι ήρθε με πρόβλημα στο γόνατο. Αυτό έδειξε η μαγνητική τομογραφία και κατά πάσα πιθανότητα θα αντικατασταθεί από τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς.

 

Η προετοιμασία του Αρη απέχει παρασάγγας από αυτές των στοιχειωδώς οργανωμένων ομάδων. Στα φιλικά παιχνίδια οι μόλις έξι επαγγελματίες παίκτες είναι στο παρκέ τουλάχιστον 35 λεπτά έκαστος, λόγω λειψανδρίας, συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν, ενώ υπάρχει και το φαινόμενο να έρχονται οι παίκτες με τραυματισμό!

 

Ο Τζόρτζε Γκάγκιτς είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο. Τότε ο Αρης δεν έδωσε σημασία, πριν όμως από περίπου μία εβδομάδα αποφάσισε να τον αντικαταστήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση επικοινώνησε με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Ο Γκάγκιτς ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση τις προηγούμενες ημέρες, θεωρούσε άδικο το όλο σκηνικό, ενώ ο ατζέντης του απαίτησε την καταβολή τουλάχιστον δύο μηνών. Κι εκεί που στον Αρη ήταν σε διαδικασία συζητήσεων, είδαν τον Μάρκους Λι με ειδικό μηχανισμό στο γόνατο. Γνώριζαν ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε υποβληθεί σε εγχείριση στον μηνίσκο, λογάριασαν όμως την περσινή γεμάτη χρονιά του. Ο Αμερικανός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε «πρόβλημα». Σημείωση: Ακόμη και ο Ντουράντ Σκοτ με τον οποίον είχε συμφωνήσει ο Αρης, πήγε στη Σολέ αλλά το μέλλον του είναι αβέβαιο καθώς διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να μείνει εκτός δράσης για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Κι αυτό καλλιεργεί ερωτήματα για το επίπεδο της προεργασίας πριν τις τελικές επιλογές.

 

Πάμε στα του Αρη. Το πρόβλημα του Λι προκαλεί το ενδεχόμενο αντικατάστασής του. Αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αμερικανού και παραμονής του Γκάγκιτς είναι το επικρατέστερο, με την ταυτόχρονη απόκτηση του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Ο Βίκτορ Σανικίντζε ανέλαβε την τελευταία υπόθεση λόγω της σχέσης του με τον 33χρονο Μαυροβούνιο σέντερ. Ωστόσο, ο τελευταίος ζητάει διετές κλειστό συμβόλαιο ούτως ώστε να φύγει από τη Ρωσία.

 

Τα παραπάνω γίνονται (ακριβώς) 11 ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Στο ίδιο διάστημα το sanction της FIBA «γράφει» ότι παραμένουν τα τέσσερα ban, άρα κι αυτοί που έχουν έρθει δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το ιδανικό σενάριο για τον Αρη είναι η μετάθεση της πρώτης αγωνιστικής λόγω της αμφιβολίας που υπάρχει στο ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Για να κερδίσει μία εβδομάδα μπας και λύσει μερικά από τα τεράστια προβλήματά του.

 

* Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X