ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Στην καρδιά μου ο Απόλλων»

«Στην καρδιά μου ο Απόλλων»

Ο Φώτης Σαββάκης για την επιστροφή του στην Καλαμαριά, το τουρνουά μνήμης των βετεράνων για τη γενοκτονία και τον αγαπημένό του σύλλογο

Αγωνίστηκε για 7,5 χρόνια με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Α’ Εθνική. Κατέγραψε 167 συμμετοχές πετυχαίνοντας 11 γκολ.

 

Στο πρόσφατο φιλικό της Δευτέρας στη μνήμη για τη γενοκτονία των Ποντίων ο Φώτης Σαββάκης βρέθηκε στο γήπεδο του Απόλλωνα με τους βετεράνους του Π.Α.Σ. Φλώρινα. Αλλωστε, αγνίστηκε και εκεί τόσο πριν, όσο και μετά από τον Απόλλωνα.

 

Μάλιστα, μετά από δύο χρόνια βρέθηκε ξανά στο γήπεδο της Καλαμαριάς, αφού ήταν σε παιχνίδι των «κοκκινόμαυρων» για τη Γ’ Εθνική κόντρα στην Α.Π.Ε. Λαγκαδά, έχοντας τον ρόλο του παρατηρητή.

 

Στο τουρνουά μνήμης της Δευτέρας δεν αγωνίστηκε. «Θέλαμε με την παρουσία μας να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη γενοκτονία. Δεν αγωνίστηκα, αλλά είχα την ευκαιρία να δω φίλους και παλιούς συμπαίκτες. Ειλικρινά, χάρηκα πολύ», είπε μέσω της «Metrosport» ο βετεράνος του Π.Α.Σ. Φλώρινα και του Απόλλωνα.

 

«Επί της ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου στον τότε αρχηγό του Απόλλωνα, Τάκη Τομπουλίδη, καλή ανάρρωση και να γυρίσει σιδερένιος στις υποχρεώσεις του. Με τον Τάκη πέρα από συμπαίκτες, ήμασταν και είμαστε φίλοι».

 

 

«Δεν είναι έτοιμος ακόμη»

 

 

Στη συνέχεια, μίλησε και για την τωρινή κατάσταση, αλλά και για τα συναισθήματα, τα οποία τον διακατέχουν.

 

«Τον έχω στην καρδιά μου τον Απόλλωνα. Παρόλο, που έφυγα και είμαι μακριά, έπαιξα 7,5 χρόνια. Δεν ξεχνιούνται εύκολα. Τον παρακολουθώ.

 

Δεν είναι ακόμη έτοιμος για να ανέβει, αν και ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Εκεί είναι η θέση του. Βέβαια, πολλές φορές παίζει ρόλο και το οικονομικό. Οπως ισχύει για τις περισσότερες ομάδες. Εξάλλου, τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολλές φορές όπως τα θέλουμε», υπογράμμισε ο 59χρονος πλέον Σαββάκης.

X