ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στους «27» είναι καλά

Στους «27» είναι καλά

Οι τελευταίες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ οδήγησαν σε ικανοποιητικό αριθμό παικτών, ο οποίος συμμετέχει στις προπονήσεις στο «Δασυγένειο»

Οι τελευταίες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ οδήγησαν σε ικανοποιητικό αριθμό παικτών, ο οποίος συμμετέχει στις προπονήσεις στο “Δασυγένειο”, ωστόσο δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα μειωθεί, όσο υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για εγγραφή ελεύθερων παικτών σε χώρες ανά τον κόσμο.

 

Με την αποχώρηση του Μπάσα, λοιπόν, ο Τόλης Τερζής έχει στη διάθεσή του 27 ποδοσφαιριστές.

 

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι προπονητές θέλουν να δουλεύουν με δυναμικό, το οποίο ανέρχεται περί του 25, άρα όπως έχουν τα πράγματα τώρα, η κατάσταση είναι… Ο.K.

 

Πλην του Αλβανού μέσου, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν (ανεξαρτήτως αν έπαιξε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια), ενώ πιο κοντά στη φυγή ήρθε, έπειτα από την απόκτηση του Αμπού Μπα, ο οποίος ήταν σαφώς πιο φθηνή επιλογή, αλλά πιο κοντά στα αγωνιστικά στάνταρς, που ήθελαν οι “κιτρινόμαυροι”.

 

Ως τετική εξέλιξη χαρακτηρίστηκε και η λύση της συνεργασίας με τον Χαμζά Γιουνές. Ο Τυνήσιος είχε διφορούμενη προσφορά (πέρσι ήταν παραγωγικός, αλλά και άτυχος, ελέω δοκαριών), αλλά κάποια θέματα πειθαρχίας τον οδήγησαν στην έξοδο και την επιστροφή στη φιλόξενη -για εκείνον- Ρουμανία. Ετσι, το ρόστερ ελάφρυνε και από οικονομικής άποψης, γιατί η ΠΑΕ απαλλάχθηκε από δύο “γερά” συμβόλαια. Ο λόγος, όμως, που έφυγαν αμφότεροι έχει να κάνει και με σαφή αγωνιστικά κριτήρια, στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει… by.

 

Μενέντεθ και Διαμαντόπουλος

 

Δύο παίκτες με διαφορετικές ποδοσφαιρικές ιστορίες είναι οι Αλεξ Μενέντεθ και Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Ο Ισπανός, μετά την άδεια που πήρε για να βρει ομάδα, επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι και τυπικά μέλος της ομάδας. Ασχετα, αν δεν υπολογιζόταν. Από τη στιγμή που δεν κατέστη εφικτό να λύσει το συμβόλαιό του, ενσωματώθηκε σώμα και πνεύμα στις υποχρεώσεις. Ο Διαμαντόπουλος παρέμεινε με διαφορετικά κριτήρια.

 

Εκτιμήθηκε η προσφορά του, όταν πέρσι έπαιξε με αυτοθυσία ελλείψει των “βασικών” στην επίθεση και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν σε λογικά πλαίσια, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

 

Μικρό παράθυρο περαιτέρω ελάφρυνσης

 

Η πρόταση του Μπάσα από ομάδα της Αυστραλίας, την οποία αποκάλυψε η “Μ”, λειτούργησε ευεργετικά, καθώς ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι δύσκολο να σημειωθούν νέες αποχωρήσεις, αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη, γιατί υπάρχουν Πρωταθλήματα (όπως για παράδειγμα της Αυστραλίας), τα οποία έχουν χρονικά περιθώρια εγγραφή ελεύθερων ποδοσφαριριστών. Στην περίπτωση, όμως, που δεν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ άλλη πρόταση για παίκτη, ο αριθμός 27 είναι μια… χαρά.

 

Καρέ” πιτσιρικάδων

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προπονήσεις συμμετέχουν και οι Τσιλιγγίρης, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης και Μπακουτσής, οι οποίοι έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια και κάποιοι εξ’ αυτών θα πάρουν γεύση από επίσημα ματς, υπό την έννοια ότι θα βρεθούν σε αποστολές σε ματς Κυπέλλου, όπως ορίζουν οι σχετικοί κανονισμού.

 

Ολοι τους έχουν καλές συστατικές, θεωρούνται εξελίξιμοι και, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα διεκδικήσουν και λεπτά συμμετοχής είτε στο Πρωτάθλημα, είτε στον δεύτερο τη τάξει θεσμό.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X