ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα «αετόπουλα» ποντάρουν στον Φερέιρα

Τα «αετόπουλα» ποντάρουν στον Φερέιρα

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την μεγαλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, τον Αμπέλ Φερέιρα

Αμπελ Φερέιρα! Αυτή είναι η καλύτερη και η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο. Μακάρι να αποδειχθεί ως η καλύτερη και για τα επόμενα τρία χρόνια, όσο διαρκεί το συμβόλαιο του. Η παρουσία του έρχεται σε κομβικό σημείο. Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ στρέφεται από την αγορά έτοιμων παικτών- πολλές φορές χωρίς ουσιαστική προσφορά- στις ακαδημίες ο Πορτογάλος μοιάζει με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη στιγμή.

 

Μέχρι πέρσι ο Ιβάν Σαββίδης είχε γεμίσει την φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου που είχε να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς παίκτες σε πολλές θέσεις. Και για να το πετύχει αυτό πλήρωνε αδρά. Τρανταχτό παράδειγμα ο Καρέλης. Πληρώθηκε περίπου 500.000 ευρώ, έπαιξε ελάχιστα, κανένας δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του στην Τούμπα. Υπάρχουν κι άλλοι σ΄ αυτή την κατηγορία. Όχι ένας αλλά πολλοί!

 

Αυτό το μοντέλο, το πολυδάπανο, φαίνεται ότι φέτος εγκαταλείπεται. Ο ΠΑΟΚ με σύμφωνη γνώμη Φερέιρα και Μπράνκο πηγαίνει για παίκτες ικανούς να κάνουν την διαφορά. Είναι μια από τις αιτίες της χαρακτηριστικής καθυστέρησης, η οποία εύχονται όλοι να μην στοιχίσει στην ομάδα- ο Απόστολος Τσουρέλας που λέει πάντα δημόσια ευθαρσώς την γνώμη του χωρίς φτιασίδια, χθες στην εκπομπή χαρακτήρισε την καθυστέρηση των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ «επικίνδυνη».

 

Μακάρι να πέφτει έξω. Η καθυστέρηση είναι γεγονός. Από την άλλη όμως είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά τα δύο τελευταία χρόνια ο προπονητής της πρώτης ομάδας στρέφει το βλέμμα του στην δεύτερη. Ο Λουτσέσκου τα είχε θυσιάσει όλα στο βωμό του αποτελέσματος, ποντάροντας στα εκατομμύρια του Σαββίδη. Ο Φερέιρα τώρα κάνει στροφή.

 

Τρείς παίκτες από την Κ19 βρίσκονται με την αποστολή στην Ολλανδία. Αν υπάρξουν ευκαιρίες θα ενσωματωθούν κι άλλοι. Ηδη οι «πεινασμένοι» ποδοσφαιρικά πιτσιρικάδες τρίβουν τα χέρια τους έτοιμοι να δείξουν τα πλούσια προσόντα τους.

 

Ηρθε η ώρα να έρθουν στο προσκήνιο τα «αετόπουλα» των ακαδημιών. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Πρωτίστως για τον Φερέιρα. Το καλό είναι ότι την αναλαμβάνει με προθυμία.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/7)

X