ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα εγκλήματα παικτών, διοίκησης, Λουτσέσκου είχαν αυτή τη φορά τιμωρία

Τα εγκλήματα παικτών, διοίκησης, Λουτσέσκου είχαν αυτή τη φορά τιμωρία

Δεν είναι μόνο ένας αγωνιστικός εφιάλτης αλλά η τιμωρία για την αλαζονεία που έδειξε ο ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα το φετινό καλοκαίρι.

Δεν χρειάζεται να ψάχνεται υπεύθυνους μετά από τέτοια παιχνίδια. Φταίνε ΟΛΟΙ. Από τον Ρέι που τρώει σχετικά εύκολα το γκολ, μέχρι τον Λουτσέσκου με τις αλλαγές του και τον υπεύθυνο στα social media που ο ΠΑΟΚ έπαιζε για τη ζωή του και αυτός ανακοίνωνε χιουμοριστικά μια μεταγραφή!

 

Ήταν ο ορισμός της δίκαιης τιμωρίας και ας ήρθε με τον απόλυτα άδικο τρόπο. Με ένα γκολ οφσάιντ (πιθανότατα) και μια άχαστη ευκαιρία στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τιμωρηθεί και τιμωρήθηκε γιατί δεν σεβάστηκε κανέναν από τους απλούς κανόνες του ποδοσφαίρου…

 

Η διοίκηση του εγκλημάτισε με την αδράνειά της το φετινό καλοκαίρι. Όταν είχε μια ομάδα με τρία κενά και τέλη Αυγούστου κατάφερε να τα κάνει… τέσσερα και να ψάχνεται με τον προπονητή της. Τραγικός ο μεταγραφικός σχεδιασμός, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αποφάσεις, αποτέλεσμα μηδέν.

 

Ο Λουτσέσκου σαφώς και έχει μικρότερη ευθύνη. Έχει, όμως γιατί ο προπονητής του ΠΑΟΚ κρίνεται από την πρώτη ημέρα. Είχε να διαχειριστεί μια «καμένη» ομάδα αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όχι απλά δεν τη βοήθησε αλλά της δημιούργησε περισσότερα προβλήματα με τις επίλογές του στις αλλαγές. Και ήταν τα ίδια λάθη…

 

Βγάζοντας τον Μπίσεσβαρ, τον κακό Μπίσεσβαρ και προσθέτοντας έναν ακόμα ακραίο επιθετικό στέρησε ακόμα και τις λίγες ανάσες που μπορούσε να πάρει η άμυνά του όταν ο Ολλανδός κρατούσε την μπάλα μπροστά. Επέτρεψε στον Γκοντός να φτάνει στα εύκολα σουτ εκτός περιοχής και τελικά στο δευτερο γκολ και τον αποκλεισμό.

 

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ότι και να πεις, είναι λίγο. Και αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι αυτή η ανικανότητα να αντιδράσουν όταν κάτι «στραβώνει». Δεν την  έπαθαν με τον Ολιμπίκ γιατί βρέθηκε στο Ντόνετσκ ο τρελό Ενρίκε, την έπαθε στη Σουηδία. Έλλειψη νοοτροπίας νικητή και γνώσης ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα.

 

Τι σημαίνει ο αποκλεισμός; Αν ήταν μια αποτυχία που έπρεπε να διαχειριστεί μια ικανή διοίκηση, θα μπορούσε να φέρει και… κέρδη. Την προσήλωση στον έναν και μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος. Να μην γελιόμαστε όμως. Ο αποκλεισμός θα φέρει σπασμωδικές αντιδράσεις και αποφάσεις εν βρασμώ. Όπερ σημαίνει μειωμένες πιθανότητες και να είναι σωστές.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ πέταξε στα σκουπίδια αυτό που χρόνια πάλευε να καταφέρει. Τις εύκολες ευρωπαϊκές κληρώσεις. Τώρα θα κυνηγά και πάλι άθλους αλλά όπως έστρωσε θα κοιμηθεί…

X