ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αρη στις μεταγραφές

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αρη στις μεταγραφές

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αρη για τις καλοκαιρινές μεταγραφές

 

Κρινόμενος εκ του αποτελέσματος ο Αρης, κινείται μεθοδικά για την ενίσχυση του ρόστερ το οποίο επιβάλλεται να έχει μεγάλες απαιτήσεις κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε μια χρονιά με νέο σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και περισσότερους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει (το ρόστερ) μεγαλύτερη πληρότητα και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις για όλες τις θέσεις.

 

Οι “κίτρινοι” προχώρησαν χθες σε συμφωνία με τον 29χρονο Ολλανδό κεντρικό μέσο, Λερίν Ντουάρτε  ο οποίος έχει ενδιαφέρον βιογραφικό, γεγονός το οποίο μειώνει τις πιθανότητες αστοχίας στη μεταγραφική επιλογή. Τέτοιες πάντα υπάρχουν και δεν είναι πάντα προϊόν της ποδοσφαιρικής ποιότητας του ποδοσφαιριστή που αποκτάται. Εχει αξία η προσαρμογή του στις νέες συνθήκες ζωής, της ενσωμάτωσης του στην ομάδα και την αφομοίωση τού τρόπου παιχνιδιού της. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η αξιολόγηση ενός μεταγραφικού στόχου γίνεται επιστημονικά. Αναλύονται όλοι οι δείκτες του παίκτη και όχι απλώς η γενική εικόνα που έδειξε στις προηγούμενες ομάδες του. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Αρη μ’ αυτή τη διαδικασία θα επιλέξουν τους ποδοσφαιριστές που προστεθούν στο ρόστερ. Σε αντίθετη περίπτωση καλός είναι ο θόρυβος και τα επικοινωνιακά κέρδη, αλλά έχουν… κοντά πόδια, καθώς όταν θα αρχίσει να κυλάει η μπάλα στο χορτάρι θα φανεί η αλήθεια.

 

Οι θέσεις στις οποίες ο Αρης έχει ανάγκη να ενισχυθεί είναι γνωστές. Το ζητούμενο για τους “κίτρινους” είναι να προσθέσουν στην 11αδα ποδοσφαιριστές οι οποίοι όχι απλώς θα είναι έμπειροι και θα έχουν εικόνες από σημαντικά Πρωταθλήματα, αλλά θα διακρίνονται στο αμυντικό και το επιθετικό τρανζίσιον. Το αδύναμο σημείο δηλαδή του Αρη στο μεγαλύτερο διάστημα του περασμένου Πρωταθλήματος.

 

Αυτό είναι υπόθεση των ανθρώπων οι οποίοι επιλέγουν τους μεταγραφικούς στόχους. Στην προσπάθεια τους πάντως, σε σχέση τουλάχιστον με τις ελληνικές ομάδες που δε βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ο Αρης έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να αποτελέσει τον επαγγελματικό προορισμό ελεύθερων παικτών του επιπέδου του Λερίν Ντουάρτε.

 

Γιατί θα αγωνισθεί στο Europa League, έχει υψηλούς στόχους στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Αρης έχει δημοφιλία στην Ελλάδα και η χώρα μας είναι ένας εξαιρετικός προορισμός διαβίωσης. Αρα οι “κίτρινοι” δικαιούνται να διεκδικούν παίκτες οι οποίοι θέλουν μία καλή ποδοσφαιρική πασαρέλα με στόχο το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.


FOCUS

Ανεξαρτήτως από ποιον ψήφισαν οι Θεσσαλονικείς, πιστεύω ότι όλοι οι κάτοικοι του δήμου θέλουν να δουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια την πόλη να αλλάζει. Να βγει από το καβούκι της και να εκπέμψει δυναμισμό και εξωστρέφεια.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (3/6)

X