ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ταρίφα στην αγορά ΑΦΜ

Ταρίφα στην αγορά ΑΦΜ

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα με τελευταίο θύμα τον Ηρακλή, μακράν την πιο αδικημένη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πόσο κοστίζει η αγορά ενός ΑΦΜ στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Οι απόψεις διίστανται αλλά η ομολογία του Τομ Παπαδόπουλου στην εκπομπή ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Οπως είπε «για ΑΦΜ ομάδας Football League η ταρίφα κυμαίνεται από τις 200.000 έως τις 400.000 ευρώ» γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν μπορούν να βγάλουν την χρονιά…

 

Σε ότι αφορά ΠΑΕ Σούπερ λίγκα το ποσό εκτοξεύεται στα ύψη. Πάντα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ηρακλή, ο Βόλος του ζήτησε περίπου 2.000.000 ευρώ για να παραχωρήσει το ΑΦΜ του και τη θέση του στην κορυφαία κατηγορία. Και με τα παζάρια προς… τα πάνω, το ποσό θα φτάσει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ βέβαια υπάρχει και το… αντίδωρο. Μαζί με το ΑΦΜ ο Βόλος προσφέρει προίκα και το τηλεοπτικό του συμβόλαιο 1.5 εκατομμυρίου ευρώ.

 

Απλά πράγματα. Βγαίνεις στην αγορά, ρίχνεις μια ματιά στην τσέπη σου και ψάχνεις ΑΦΜ και κατηγορία. Ανάλογα με το τι προσφέρεις αντίστοιχη κατηγορία παίρνεις. Βέβαια αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στην υποσαχάρια Αφρική. Εκεί υπάρχουν κανόνες. Εδώ υπάρχουν οι άγραφοι νόμοι της αγοράς σε μια ποδοσφαιρική ζούγκλα που κυριαρχεί ο νόμος του ισχυρού απέναντι στον διψασμένο αδύναμο.

 

Κάποιος αφελής θα ρωτήσει: καλά απαγορεύεται να αγοράσεις ένα ΑΦΜ; Είναι παράνομο; Η απάντηση είναι κάθετη και κατηγορηματική: Ναι! Είναι κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ αλλά εδώ πολιτεία και ΕΠΟ σιγοσφυρίζουν αδιάφορα. Η πολιτεία έχει τον πρώτο λόγο. Και γιατί νοθεύεται το προϊόν του ποδοσφαίρου αλλά και γιατί έχει διαφυγόντα κέρδη.

 

Με την πώληση – αγορά ενός ΑΦΜ ποδοσφαιρικής ομάδας, κόβεται τιμολόγιο, αποδίδεται ΦΠΑ ή μήπως δηλώνονται τα έσοδα στην εφορία. Όλα στη ζούλα και στην παρανομία. Ολα μαύρα. Από την άλλη η ΕΠΟ απλά παρίσταται την ώρα που η αγοραπωλησία ΑΦΜ έχει γίνει καθεστώς.

 

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα με τελευταίο θύμα τον Ηρακλή, μακράν την πιο αδικημένη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X