ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η θεωρία της δημιουργίας του Ηρακλή από το τίποτε

Η θεωρία της δημιουργίας του Ηρακλή από το τίποτε

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για τον Ηρακλή, το τεράστιο κενό μεταξύ θεωρίας και πράξης και την λύση της Γ Εθνικής

Οι σύγχρονοι σοφοί που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη γένεσή του Σύμπαντος, εκτός των θρησκευτικών θεωριών, καταλήγουν πως αυτή ολοκληρώθηκε μέσω κβαντικών διαδικασιών «κυριολεκτικά από το τίποτε»,αποκλείοντας όχι μόνο την απουσία της ύλης, αλλά ταυτόχρονα και την απουσία ΧΩΡΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ. Οσο για το κβάντο δεν είναι τίποτε άλλο από την ελάχιστη διακριτή ποσότητα ακτινοβολούμενης ενέργειας από τα άτομα ενός υλικού. Και θα μου πείτε τώρα.

 

«Για κάτσε ρε μάγκα τον έξυπνο παριστάνεις;. Εμείς είπαμε να σε διαβάσουμε για να μάθουμε τι συμβαίνει στον Ηρακλή κι εσύ το πας στους γαλαξίες». Ε αυτό ακριβώς συμβαίνει φίλοι μου. Επιστημονικό φαινόμενο η ομάδα της καρδιάς σας. Ο έρωτάς σας. Τα πάντα είναι στο φλου κι εσείς επιμένετε. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά τα παράδοξα στον Ηρακλή μας». Λέτε, αρνείστε την πραγματικότητα και η προσμονή σας δεν πτοείται. Ο έρωτας λένε ότι είναι τυφλός και συμφωνώ απόλυτα! Όταν είσαι καψούρα δημιουργείται μια θολούρα στο μυαλό σε σημείο να μην μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα αυτό που βλέπεις, αυτό που ακούς, αυτό που διαισθάνεσαι. Ναι λοιπόν αυτή τη στιγμή χώρος και χρόνος έπαψε να υφίσταται για τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή.

 

Κι όμως , διαβάζοντας πέρα δώθε ο καθείς αντιλαμβάνεται πως από το απόλυτο τίποτε, από το τεράστιο κενό μεταξύ του υπαρκτού και του ανύπαρκτου, την ελάχιστη χειροπιαστή ένδειξη κάποιας απαντοχής, αυτό το κενό ακτινοβολεί κατά την άποψη των «επιστημόνων» που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν, μάλλον την θεωρία, της δημιουργίας του Ηρακλή από το χάος. Επιχείρησα μάταια να καταλάβω που θα καταλήξει η επιχείρηση συμμετοχής της ομάδας σε κάποια διοργάνωση πέραν αυτής της Γ΄ Εθνικής . Ανθρακας ο θησαυρός. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. «Λίγο δύσκολο για F.L.» απαντούν όσοι από την επιτροπή ερωτώνται « το θέμα το χειρίζεται ο Κώστας ( Ιωακειμίδης ) κι όταν υπάρξουν αποτελέσματα θα ενημερωθείτε». Και η ταλαίπωρη πια γενική συνέλευση; «Τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης» απαντούν, συμπληρώνοντας. «Μόλις καταλήξουμε σε κάτι ανακοινώσιμο». Δηλαδή; «Πιάσε το αβγό και κούρευτο».

 

Και από την άλλη έχουμε και τον Τομ, τον οποίο και σωστά οι της επιτροπής τον αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Αύριο τελειώνει η δήθεν διορία για την κατάθεση της προκαταβολής στον Μπέο η οποία φυσικά δεν θα δοθεί και πλέον ο Τόμι άλλαξε τροπάρι. Ετοιμάζεται λέει να έρθει στην Ελλάδα με τον Νικ Σακίεβιτς, με τον οποίο θα ερχόταν παλαιότερα και ουδέποτε ήρθε, και έναν, δύο ακόμη επιχειρηματίες . Το πότε. Αγνωστο. Μάλιστα, επιθυμεί να εκπροσωπηθεί στη γενική συνέλευση, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο αφήγημά του περί της δημιουργίας του Ηρακλή. Δεν σας τα ΄λεγα εγώ.

 

Εξαφανίστηκαν ο χώρος και ο χρόνος. Το σήμερα, το αύριο κ.λ.π. έγιναν κάποτε. Όποια στιγμή τους κάνει κέφι λοιπόν, σε ανύποπτο χρόνο, σα να λέμε, θα βροντοφωνάξουν εν χορώ για τον Ηρακλή: «Να τος πετιέται απ' την αρχή αντρειεύει και θεριεύει». Μόνο που δεν μας είπαν, τρομάρα τους, πιο άλλο θεριό θα καμακώσει τελικά…εκτός από αυτούς τους ίδιους…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/8)

X