ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η θέση της NOVA για το VAR και την τηλεοπτική κάλυψη

Η θέση της NOVA για το VAR και την τηλεοπτική κάλυψη

Το συνδρομητικό κανάλι θέλησε να ξεκαθαρίσει ποιός είναι ο δικός του ρόλος στη χρήση του VAR μετά τα όσα συνέβησαν στα χθεσινά παιχνίδια

Ο χαμός στο «Καραϊσκάκης», η μη υπόδειξη πέναλτι στο «Βικελίδης» αλλά και το μπέρδεμα που προέκυψε με τον τρόπο που το VAR χρησιμοποιεί τα τηλεοπτικά πλάνα έφεραν την αντίδραση της NOVA.

 

Με τοποθέτηση παραγόντων της ενημερώνει το κοινό για τη συνεργασία της με το VAR.

 

Αναλυτικά:

 

Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου

  

Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.

 

Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες για καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτυ, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων της διαιτησίας, χωρίς οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.

 

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για την λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι εκ του πονηρού και η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της για την προάσπιση της εταιρικής της αξίας και φήμης».

X