ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μήνυμα του Απόλλωνα Πόντου για την Γενοκτονία των Ποντίων

Το μήνυμα του Απόλλωνα Πόντου για την Γενοκτονία των Ποντίων

Το μήνυμα των «κοκκινόμαυρων» για την μαύρη επέτειο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μαύρη επέτειο, η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου αποδίδει ελάχιστο φόρο τιμής στις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές που ζητούν δικαίωση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

 

Η σημερινή συμβολική ημέρα δεν μπορεί να αναδείξει ούτε στο απειροελάχιστο την τραγωδία, τον πόνο και την θλίψη των προγόνων μας. Μπορεί, όμως να κρατήσει ζωντανές τις μνήμες κι αυτές οι μνήμες να θεριεύουν την ελπίδα, το θάρρος, ότι εκείνο το άδικο αίμα έχει την δύναμη να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων εναντίον της.

 

Ίσως αυτό να είναι το σχέδιο του Θεού για την αποστολή των Ελλήνων του Πόντου.

 

Ιστορία χιλιάδων ετών κατέληξε σε μια ακατανόητη κι ατελεύτητη αδικία, η οποία όμως σφυρηλάτησε το πείσμα, την ανθεκτικότητα και την συνείδηση των Ποντίων.

 

Ο Απόλλωνας μας γεννήθηκε μέσα από το πένθος της Γενοκτονίας, τον συνοδεύει ο σεβασμός για τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν και τον διακατέχει, διαχρονικά, η προσμονή πως οι πρόγονοί μας θα δικαιωθούν μέσα από ειρηνικό, μα και ασυμβίβαστο αγώνα. Τον εμπνέει το σέβας στις ρίζες του και τον οδηγεί το χρέος να μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά η περηφάνια για την καταγωγή μας.

 

Δεν ξεχνώ!!! Κόκκινο για το αίμα. Μαύρο για το πένθος.

 

Απόλλων- Πόντος Προσφυγιά!!!

X