ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το νέο μπάτζετ του Αρη και η πολιτική του «Τίγρη»

Το νέο μπάτζετ του Αρη και η πολιτική του «Τίγρη»

Η αλήθεια είναι πάντως ότι όποιος ηγέτης αθλητικής ομάδας παρασύρθηκε από τα «θέλω» των οπαδών στο τέλος άφησε πίσω του συντρίμμια.

Λογικό είναι να έχει ανοίξει η όρεξη του Θόδωρου Καρυπίδη για ακόμη καλύτερες αγωνιστικά ημέρες του Αρη και να έχει τη διάθεση να αυξήσει το μπάτζετ κατά 2 εκατ. ευρώ. Μία χαρά ακούγονται αυτά ως επένδυση στο θυμικό του κόσμου που πάντα θέλει το καλύτερο για την ομάδα, αλλά όταν γίνει το κακό φυσάει το χυμένο γάλα και δεν κρυώνει.

 

Στην τσέπη του κ. Καρυπίδη δεν είναι ούτε μπορεί να μπει κανείς. Δική του είναι η ΠΑΕ και μπορεί να κάνει τους οικονομικούς υπολογισμούς όπως ο ίδιος θέλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί θα πρέπει να είναι αυθαίρετοι γιατί ο Αρης, όπως και κάθε ομάδα δεν είναι μίας χρήσης, αλλά έχει και συνέχεια.

 

Οι “κίτρινοι” πλήρωσαν ακριβά νεοπλουτισμούς και αυθαίρετες οικονομικές πολιτικές στο παρελθόν. Κι αυτές ήταν ο λόγος που υποχρεώθηκαν να απουσιάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τη Super League. Τις ημέρες της ευημερίας τις πλήρωσε με δάκρυα και τέσσερα πέτρινα χρόνια ο Αρης και αυτό δεν διαγράφεται εύκολα από τη μνήμη των φίλων του οι οποίοι προς τιμή τους παρέμειναν πιστοί στην ομάδα.

 

Το έγραψα και σε προηγούμενο σημείωμα μου σ’ αυτήν εδώ τη γωνιά, ότι ο Αρης έσωσε την παρτίδα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο γιατί έκανε έξυπνες μεταγραφικές κινήσεις τον περασμένο Ιανουάριο. Δηλαδή απέκτησε χρήσιμους ποδοσφαιριστές με χαμηλό μπάτζετ. Κι αυτή είναι η ιδανική πολιτική στο ποδόσφαιρο, από παράγοντες που σκέφτονται μεσομακροπρόθεσμα για την ομάδα.

 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι όποιος ηγέτης αθλητικής ομάδας παρασύρθηκε από τα “θέλω” των οπαδών στο τέλος άφησε πίσω του συντρίμμια.

 

Προσωπικά υιοθετώ την ξεκάθαρη πολιτική του κ. Μελισσανίδη ο οποίος δηλώνει, σε απάντηση των επικριτών του για την πολτική που ακολουθεί στην “Ενωση”, ότι δεν θα υποθηκεύσει το μέλλον της ΑΕΚ, ούτε θα κάνει επίδειξη πλούτου.

 

Είναι σίγουρο ότι παρόμοιες θέσεις δεν αρέσουν στους οπαδούς, καθώς εκείνο που τους νοιάζει είναι οι τίτλοι και όχι η οικονομική εικόνα της ΠΑΕ. Γι’ αυτό λοιπόν αν εφαρμοστούν πιστά οι νόμοι αδειοδότησης των ΠΑΕ της Super League θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλο κι όλο 6-7 ομάδες στο Πρωτάθλημα.

 

focus

 

Η πρόταση πάντως που έπεσε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για διπλό Τελικό Κυπέλλου τη νέα αγωνιστική περίοδο ίσως να αποτελέσει και τη λύση για την παρουσία κόσμου στους αγώνες, καθώς η κάθε ομάδα στο γήπεδο της θα έχει τους οπαδούς της.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X