ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποδόσφαιρο τέλος: «Το όνειρο που έγινε πράξη»

Ποδόσφαιρο τέλος: «Το όνειρο που έγινε πράξη»

Ο Κώστας Μπάρμπας μιλά στη Metrosport για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια

 

Ο Κώστας Μπάρμπας φόρεσε τη φανέλα επτά διαφορετικών ομάδων. Αρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο στην ομάδα νέων του Ηρακλή, ωστόσο δεν αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα. Ακολούθησαν οι Αγροτικός Αστέρας, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής Αμπελοκήπων και Α.Π.Ε. Λαγκαδά. Ηταν οι υπόλοιποι σταθμοί της καριέρας του.

 

Τα περισσότερα τα πέρασε φορώντας τη φανέλα του Αγροτικού. Για την ακρίβεια, έπαιξε 7,5 χρόνια στην ομάδα του Ευόσμου.

 

Συνολικά κατέγραψε περισσότερες από 400 συμμετοχές. Από την Α’ ως και τη Γ’ Εθνική. Η αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στη Βέροια ήταν η τελευταία για τον αρχηγό του Αγροτικού.

 

Επαιξε για πέντε λεπτά τιμής ένεκεν, βραβεύτηκε από τους ανθρώπους των δύο συλλόγων και στη συνέχεια αποχώρησε. «Μετά από 15-16 χρόνια ας έχουμε και μία Κυριακή ελεύθερη», λέει χαριτολογώντας και συμπληρώνει. «Πιστεύω, ότι αυτό, που έπρεπε να κάνω, το έκανα. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου», είπε με νόημα ο Κώστας Μπάρμπας στη «Metrosport» για την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

 

 

Η πρόταση του Αγροτικού

 

 

Θα μείνει στο ποδόσφαιρο; Το έχει σκεφτεί; «Η αλήθεια είναι ότι μου έχει κάνει πρόταση ο Αγροτικός Αστέρας. Θα χρειαστώ, ωστόσο, λίγο χρόνο. Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει ακόμη. Είναι νωρίς. Για την ώρα δεν το σκέφτομαι, αλλά ίσως στην πορεία να ασχοληθώ εκ νέου με το ποδόσφαιρο. Οχι, όμως επαγγελματικά. Πρόταση μου έγινε επίσης και από τη Νίκη Ευκαρπίας. Το σίγουρο είναι ότι αν επιστρέψω στο ποδόσφαιρο από κάποιο πόστο θα είναι σε ομάδα, την οποία έχω αγωνιστεί και έχω ιδιαίτερους δεσμούς», ήταν τα λόγια του.

 

 

«Κρατώ μόνο τα θετικά»

 

 

Τί κρατά από την πορεία του; Τί του έχει μείνει; «Μόνο τα θετικά κρατώ. Απ’ όλες τις ομάδες, στις οποίες αγωνίστηκα. Κρατώ τις φιλίες με πολλούς από τους συμπαίκτες μου. Το σημαντικό είναι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Ηταν παιδικό όνειρο, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Αισθάνομαι μόνο χαρές. Σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου», υποστήριξε στη «Μ» ο Μπάρμπας.

 

*** Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X