ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το (ποδοσφαιρικό) ντέρμπι της Κυριακής

Το (ποδοσφαιρικό) ντέρμπι της Κυριακής

Το ντέρμπι της Κυριακής: Νίκος Ταχιάος κόντρα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα με έπαθλο την καρέκλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης - Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

 

Το ντέρμπι της Κυριακής: Νίκος Ταχιάος κόντρα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα με έπαθλο την καρέκλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο Ταχιάος έκοψε πρώτος το νήμα στην πρώτη Κυριακή.

 

Ο Ζέρβας έκανε την έκπληξη, υποσκέλισε τον Ορφανό και πέρασε στον δεύτερο γύρο! Οι δυο τους θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους αύριο στην τελευταία και τελική αναμέτρηση.

 

Στα χαρακτηριστικά τους και οι ομάδες που υποστηρίζουν. Ο Ταχιάος κατά δήλωση του είναι φίλαθλος του Άρη που όμως απεχθάνεται το ποδόσφαιρο και κόντρα σε εκείνους που του ζητούν να πάει στο Κλεάνθης Βικελίδης αρνείται κατηγορηματικά. «Εγώ δεν πηγαίνω σε σουίτες για να κλέψω κάποια ψήφο» είναι το μότο του.

 

Από την άλλη Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν είναι απλά φίλαθλος αλλά δηλώνει οπαδός του ΠΑΟΚ! Ο πατέρας του υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου ενώ ο ίδιος ξεκίνησε στην ομάδα μπάσκετ το 1992, δίπλα στον τότε πρόεδρο Απόστολο Οικονομίδη. Το πάθος του για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο και γνωστό. Δεν το αρνήθηκε ποτέ αντίθετα σε κάθε ευκαιρία υπερηφανεύεται για την συλλογική του προτίμηση.

 

Σε ένα αθλητικό πεδίο, η αυριανή αντιπαράθεση θα μπορούσε να είχε και ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά  με τον Ταχιάο του Άρη κόντρα στον Ζέρβα του ΠΑΟΚ. Είναι κακό να λέγεται και να γράφεται κάτι τέτοιο. Από την άλλη όμως δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Υπάρχουν κάποιοι- πολλοί ή λίγοι- είναι μια άλλη ιστορία που θα ψηφίσουν με βάση την ομάδα που υποστηρίζουν!

 

Κακώς είναι η αλήθεια! Όμως συμβαίνει. Εδώ ο Ζέρβας υπερτερεί- στη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων- καθώς ο ΠΑΟΚ διαθέτει συσπείρωση και την αύρα της κατάκτησης του ντάμπλ.

 

Από την άλλη ο Ταχιάος θα πάρει τις ψήφους των φίλων του Άρη που ψηφίζουν με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενώ θα έχει και το σπρώξιμο της Νέας Δημοκρατίας που θριάμβευσε στις ευρωεκλογές.

 

Απέναντι σε εκείνους που δεν ψηφίζουν με βάσεις ομάδες και κόμματα, υπάρχουν και οι αντικειμενικοί. Πόσοι όμως είναι αυτοί;

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X