ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το Σήμερα είναι το Χθες του Αύριο

Το Σήμερα είναι το Χθες του Αύριο

Μόνον ο χρόνος λείπει πλέον, από τον ΠΑΟΚ. Δεν του έλειπε μήτε αυτός μέχρι να του τον αφαιρέσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τώρα τού λείπει.

Μόνον ο χρόνος λείπει πλέον, από τον ΠΑΟΚ. Δεν του έλειπε μήτε αυτός μέχρι να του τον αφαιρέσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τώρα τού λείπει. Κι αυτός ο, σε έλλειψη, χρόνος – κατά την πάντα ταπεινή μας άπ0ψη – ο χειρότερος αντίπαλος του Αμπέλ Φερέιρα.

  

Κι εδώ επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως με το τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος άφησε μεν, πρώτης τάξης υλικά για τον Πορτογάλο αλλά δεν άφησε δε, οικοδόμημα. Τούτο επειδή ο νέος προπονητής κλήθηκε να οικοδομήσει εκ νέου μία νέα ομάδα…

   

Φυσικά όμως, είναι τυχερός ο Αμπέλ Φερέιρα. Το είπαμε και το λέμε πάλι. Είναι τυχερός επειδή μπορεί εν κινήσει να βρέθηκε στο τιμόνι του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου αλλά βρέθηκε με μία εύρυθμης λειτουργίας μηχανή και σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια; Του λείπει ο χρόνος αλλά ουδέν άλλο! Μεγάλη υπόθεση.

   

Θυμίζουμε πάντως, πως κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε στο ίδιο τιμόνι υπό κάκιστες συνθήκες. Στο τιμόνι μιας μηχανής η οποία ρετάριζε. Χρειάστηκε κι εκείνος χρόνο για να τη μοντάρει. Και να αποδώσει το μάξιμουμ της ισχύος του. Ναι αλλά… Είχε ξεκινήσει από το μηδέν ο Ρουμάνος. Ο Πορτογάλος ξεκινά από το άριστα. Υπάρχει διαφορά.

  

Δίχως όλες αυτές οι αναφορές μας να αποτελούν βάσεις δικαιολογιών για τον Αμπέλ Φερέιρα. Εξάλλου κι ο ίδιος κουβέντα δεν άρθρωσε περί δικαιολογιών. Αν και θα μπορούσε. Τούτο (για εμάς, τουλάχιστον) είναι σαφές δείγμα σοβαρότητας του. Ήτοι ευοίωνο σημάδι! Είναι στα υπέρ του Πορτογάλου.

 

Επίσης στα υπέρ του Πορτογάλου είναι η δομή κι η ποιότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Δεν αναφερόμαστε σε αυτό εξ αιτίας της αγωνιστικού χαρακτήρα κάθε παίκτη του. Αναφερόμαστε εξ αιτίας της προσωπικότητας τους. Υπάρχουν παίκτες σήμερα στον ΠΑΟΚ οι οποίοι καθιστούν ομαλότερη την διαδοχή του ενός τιμονιέρη από τον άλλο.  Παίκτες οι οποίοι καθιστούν τον ΠΑΟΚ ξεχωριστή ομάδα λειτουργίας κι απόδοσης. Κυρίως αντοχής…

 

Το πλήγμα του τραβήγματος του χαλιού κάτω από τα πόδια του ήταν καίριο. Ο χρόνος του γεγονότος το κατέστησε τέτοιο. Εν τούτοις ο ΠΑΟΚ άντεξε. Επανέρχεται. Είτε έτσι βέβαια, είτε αλλιώς το κενό του χρόνου είναι κενό. Το ήμερα – βλέπετε – είναι το Χθες του Αύριο. Κι αυτή τη φυσική εξέλιξη τη χάλασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και καλείται να την φτιάξει ο Αμπέλ Φερέιρα. Δώστε του χρόνο λοιπόν, με την υπομονή σας…

  

ΥΓ1: Η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών έχει μία ελληνική υπογραφή. Την υπογραφή της (συγ)Κυβέρνησης! Με αυτήν παραχωρούνται εθνότητα και γλώσσα μακεδονικές σε μία χώρα της οποίας ο λαός αλλά κι αυτή η ίδια,  έχουν ως μοναδική σχέση με οτιδήποτε μακεδονικό, τη γη στην οποία ορίστηκαν τεχνητά, να υπάρχουν το 1945. Όλα τα άλλα είναι… Στάχτη στα μάτια (μας)!

 

ΥΓ 2:   Η εθνότητα κι η γλώσσα ως ελληνικά εθνικά κειμήλια παραχωρήθηκαν, δίχως να ερωτηθεί καν αυτός στον οποίο ιστορικά ανήκουν. Ο – σε όλες τις άλλες περιπτώσεις – κυρίαρχος ελληνικός λαός…

 

ΥΓ 3: Κι επιμένουμε: Το νέο όνομα της πΓΔΜ είναι το χαλί κάτω από το οποίο με το θολωμένο τους μυαλό οι υποστηρικτές της  Συμφωνίας της καταισχύνης,  των  Πρεσπών δηλαδή,  επιχειρούν απεγνωσμένα, να κρύψουν την ωμή παραχώρηση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας σε μη υπαρκτή πριν το 1945 χώρα!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X