ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

To βιβλίο του Θεόφιλου Μητρούδη για την «Αυτοκρατορία» του Αρη

To βιβλίο του Θεόφιλου Μητρούδη για την «Αυτοκρατορία» του Αρη

Ο Θεόφιλος Μητρούδης στο βιβλίο «Η Αυτοκρατορία» γράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε από το 1984-1994 στην ομάδα μπάσκετ του Αρη

Ο Θεοφίλος Μητρούδης, ο διοικητικός παράγοντας που στο πέρασμα του από την ομάδα μπάσκετ του Αρη άφησε έντονο το αποτύπωμα της προσφοράς, αλλά συγχρόνως δίχασε την κοινωνία της ομάδας περιγράφει όλα όσα έζησε σε 256 σελίδες του βιβλίου με τίτλο: «Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού».

 

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS πρόκειται για μια αυτοβιογραφική αφήγηση, που αναφέρεται στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ, από το 1984 έως το 1994. Μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας συντελέστηκε τόσο η δημιουργία όσο και η αρχή της πτώσης της λεγόμενης «Αυτοκρατορίας» του μπασκετικού Άρη της Θεσσαλονίκης.

 

Ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος του Αρη κάνει αναφορά στα γεγονότα που έζησε και μεταφέρει διαλόγους κάνοντας έτσι περισσότερο ενδιαφέρον το βιβλίο.
Ο αναγνώστης θα βρει στις σελίδες του βιβλίου ιστορικά στοιχεία από την 10ετή παρουσία του Θεόφιλου Μητρούδη στην ομάδα μπάσκετ. Στοιχεία τα οποία περιγράφονται από τον άνθρωπο που είναι κομμάτι των γεγονότων. Υπάρχουν αναφορές στη μεταγραφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Αρη, για τον Γιάννη Ιωαννίδη, το πολυσυζητημένο διαζύγιο με τον Νίκο Γκάλη, τον Ατσα Νίκολιτς, τον Ροϊ Ταρπλεϊ, τον Χρήστο Μιχαηλίδη, τον Λάζαρο Λέσιτς κι όλους εκείνους που έγραψαν την σύγχρονη μπασκετική ιστορία του Αρη. Στην έκδοση υπάρχουν πολλές ανέκδοτες ιστορίες που θα προκαλέσουν αίσθηση.

 

 

«Να κλείσω τις τρύπες της παραπληροφόρησης» 


Ο συγγραφέας αναφερόμενος στους λόγους που έγραψε το βιβλίο λέει: «Πρώτα από όλα, για να καλύψει τις προσωπικές μου ανάγκες. Την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας όλα όσα έχω ζήσει τα χρόνια που πέρασαν. Την ανάγκη να εξωτερικεύσω όλα όσα έχω μέσα μου. Να γίνει το βιβλίο αυτό το καταφύγιο της ψυχής μου. Να νιώσω όμορφα, όπως νομίζω ότι μου αξίζει. Να γράψω τις δικές μου αλήθειες. Να κλείσω τις τρύπες της παραπληροφόρησης, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία δεν με αφορούν. Ο δεύτερος λόγος είναι για να διορθώσω τις γραφές των γεγονότων.

 

Να τα περιγράψω όπως τα έζησα. Όπως πραγματικά έγιναν. Η απόκρυψη των γεγονότων, ή μέρους αυτών, μπορεί να είναι θεμιτή. Προφανώς για κάποιους λόγους γίνεται. Η αλλοίωση όμως των πραγματικών περιστατικών σημαίνει αλλοίωση της Ιστορίας. Αυτό είναι αθέμιτο και ιστορικά ανέντιμο. Ο τρίτος λόγος βασίζεται σε μια επιθυμία μου: να διαβάσουν το βιβλίο αυτό όχι μόνο όσοι με σέβονται και με εκτιμούν –αυτούς τους έχω–, αλλά και όσοι με αμφισβήτησαν. Αυτοί που με έβρισαν και με λοιδόρησαν. Αυτοί που με κατηγόρησαν στα σαλόνια, στα μπαρ και τα καφενεία. Καθένας που θα καταλάβει είναι η μεγάλη επιτυχία. Το όφελος.»

  

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/9)

 

X