ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Του λείπει η σοβαρότητα

Του λείπει η σοβαρότητα

Ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου αρθρογραφεί για την ομάδα του ΠΑΟΚ που έχει κενά στο παιχνίδι της και τις λύσεις που πρέπει να βρει ο Φερέιρα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ

 

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μία δουλεμένη επιθετικά ομάδα, αλλά έχει κενά στο παιχνίδι του που, μέχρι στιγμής, οι αντίπαλοί του τα εκμεταλλεύονται. Οπως έκανε και χθες ο Αρης.

 

Ο Δικέφαλος δέχθηκε δύο φθηνά γκολ, το ένα στο ξεκίνημα όταν ο Ιντέγε βρέθηκε εντελώς ξεμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και το δεύτερο αφου πρώτα δεν απομάκρυνε η άμυνα μία χαμένη μπαλιά και ο Ματίγια κατάφερε με σουτ να την στείλει στα δίχτυα. Κάνει στο γήπεδο την μισή δουλειά. Παίρνει την κατοχή, προσπαθεί να "πνίξει" τον αντίπαλο, όμως, δέχεται συνεχώς γκολ, ακόμη και αν η άλλη ομάδα δεν τον απειλεί ιδιαίτερα και δεν κάνει αισθητή την παρουσία του.

 

Αυτά δεν είναι καλά δείγματα για μία ομάδα που θέλει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο του νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ υπάρχουν διαστήματα που αποδίδει καλά, με συνδυασμούς που αποδεικνύουν ότι επιθετικά έχει πλάνο, ενώ είναι ένα σύνολο που αξιοποιεί πολλές από τις στημένες φάσεις που κερδίζει. Από κόρνερ ήρθε χθες το γκολ της ισοφάρισης του Μάτος, από κόρνερ, επίσης, ήρθε το ακυρωθέν γκολ του Βραζιλιάνου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

 

Δεν αρκούν, όμως, μόνο αυτά. Πρέπει να αντιμετωπίζει τους αγώνες του με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να έχει υπομονή στο παιχνίδι του. Ο κάθε αντίπαλος όταν επιτίθεται βρίσκει πολλούς κενούς χώρους, ακόμη και μέσα στα καρέ του Πασχαλάκη. Θα χρειαστεί, σίγουρα, άμεσα ο Αμπέλ Φερέιρα να βρει λύσεις, γιατί χθες ο Δικέφαλος μπορεί χθες να ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να γλίτωσε το κάζο, με ένα πανέμορφο γκολ του Μίσιτς, αλλά δεν γίνεται να συνεχίσει να παίζει με την φωτιά. Κάποια στιγμή, στα πιο δύσκολα ματς που έρχονται, είναι πιθανό να το πληρώσει ακριβά.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (23/9)

 

X