ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τους πήρε τα... εσώρουχα ο ΠΑΟΚ!

Τους πήρε τα... εσώρουχα ο ΠΑΟΚ!

Ο Άρις Νικολάκης γράφει για τα γρήγορα αντανακλαστικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καλύψει άμεσα την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου

Δύο φορές τάραξε συθέμελα τον ΠΑΟΚ ο… Εγκέλαδος της μπάλας! Σεισμός πολλών ρίχτερ καταγράφηκε όταν έφυγε ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Κι έτριβαν κατ’ αρχήν τα χέρια τους από χαρά οι πάσης φύσης – ήτοι σοβαροί και μη – αντίπαλοι του.

 

Στη συνέχεια πάντως, τα κτυπούσαν από απελπισία. Σεισμός πολλών περισσοτέρων Ρίχτερ καταγράφηκε όταν έφυγε (τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια του ΠΑΟΚ) ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι πολλών περισσοτέρων Ρίχτερ; Εδώ άνοιξε η γη, για να τα τον καταπιεί! Άντε ξανά μανά χαρά οι πάσης φύσης αντίπαλοι του θεωρώντας πως ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος κατακρημνίζεται στα έγκατα της γης. Άντε ξανά μανά απελπισία βλέποντας τον στην κορυφή του Ολύμπου…

 

Υποβλήθηκαν άπαντες σε σκοτσέζικο ντους! Αυτοί υπέστησαν την ψυχρολουσία. Αυτοί έμειναν στα κρύα του λουτρού. Η αντοχή του οικοδομήματος του ΠΑΟΚ και στο ένα και στο άλλο συγκλονιστικής ισχύος κτύπημα τους βύθισε σε πελάγη δυστυχίας τους πάσης φύσης αντιπάλους του.

 

Ιδιαίτερα στο θέμα του Ραζβάν Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ τους καθήλωσε. Η αντίδραση και το αποτέλεσμα της αντίδραση του έγινε θέμα στα ευρωπαϊκά media. Σε λιγότερο από 48 ώρες έκανε το... αλέ ρετούρ ταξίδι παράδεισος κόλαση. Κι από το πάγο ο οποίος κάλυψε με παχύ μάλιστα, στρώμα του τον κόσμο του ΠΑΟΚ ήρθαν ωσάν παγοθραυστικό οι εξελίξεις. Απάλλαξαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ κι από το πέπλο σιωπής. Προκάλεσαν μάλιστα, με την επιλογή νέου – από το ψηλό ράφι – προπονητή… ουρανομήκη κραυγή ευτυχίας των φίλων του «δικέφαλου»…

 

Η συμφωνία με τον Αμπέλ Φερέιρα κατέστησε τον ΠΑΟΚ από ισχυρότερο, ισχυρότατο μέγεθος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δίχως φυσικά, τούτο να σημαίνει πως άνοιξε δρόμος… περιπάτου για νέο πεδίον δόξης λαμπρόν. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα είναι δυσκολότερη και της παρελθούσας και της προπαρελθούσας. Οι σοβαροί αντίπαλοι του για τον τίτλο ενισχύθηκαν αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά. Αφήστε που και μετά το τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του ΠΑΟΚ – ας όψεται ο στριφνός χαρακτήρας του Ρουμάνου τέως προπονητή του – ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος έχασε και σημαντικά πλεονεκτήματα. Όπως για παράδειγμα τη συνέχεια μιας ομάδας με τον ίδιο προπονητή. Είτε έτσι, είτε αλλιώς θα γίνει νέα αρχή της ίδιας ομάδας αλλά με άλλον προπονητή. Εναπόκειται δε, στη… μαγκιά του Αμπελ Φερέιρα να προσαρμοστεί ο ίδιος ή να προσαρμόσει την ομάδα του στα νέα δεδομένα.

 

Ο Πορτογάλος προπονητής κουβαλά όμως, τη φήμη του ευέλικτου. Του λίγο πολύ… χαμαιλέοντα όταν πρόκειται να ωφεληθεί η ομάδα του. Δεν τον ενδιαφέρει ο εαυτός του. Τσαλακώνεται για την ομάδα του, μας είπαν Πορτογάλοι δημοσιογράφοι. Η ευελιξία της προσαρμογής του τον κατάστησε ως ένα εκ των κορυφαίων προπονητών της ατλαντικής πλευράς της Ιβηρικής.

 

Είναι βέβαια, τυχερός. Τα λέγαμε και χθες. Ανέλαβε μία ομάδα με πρωτοφανή αντοχή και συνοχή. Ο ΠΑΟΚ σήμερα μετά την επίδειξη ισχύος το περασμένο weekend με το happy end αναδείχθηκε ως υπερδύναμη κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Με την εύλογη αντίδραση του στην παράλογη δράση του Ραζβάν Λουτσέσκου… Κατάφερε ένα συνταρακτικό ράπισμα στους πάσης φύσης αντιπάλους του. Φαίνεται ήδη αλλά θα φανεί και περισσότερο στο εγγύς μέλλον η ωφέλεια από την επίδειξη ισχύος του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου.

 

Και να μας συγχωρείτε για την λαϊκή (όσο δυνάμεθα εκλεπτυσμένη) έκφραση αλλά… Ο Ιβάν Σαββίδης τους πήρε τα εσώρουχα! Ουφ, το είπαμε…

 

ΥΓ : Αδιόρθωτοι. Αμετανόητοι. Ασυγχώρητοι. Μόνο μία ελληνική Κυβέρνηση, η (συγ)Κυβέρνηση παραχώρησε σε Αλβανούς, Σλάβους και τέως Έλληνες εθνικότητα και γλώσσα μακεδονικές. Όλα τα άλλα τα οποία επικαλούνται οι της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών ουδέποτε παραχώρησαν οτιδήποτε μακεδονικό σε μη Έλληνες!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X