ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ξεκρέμαστο αφήνει το ποδόσφαιρο η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού

Ξεκρέμαστο αφήνει το ποδόσφαιρο η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού

Η νεοσύστατη κατηγορία βρίσκεται στον αέρα καθαρά εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών - Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Η προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε πολλά και σημαντικά θέματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού τα 4,5 τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται και από τις εκκρεμότητες που αφήνει εν όψει της επόμενης σεζόν, ειδικά στο θέμα της Super League 2.

 

Η νεοσύστατη κατηγορία βρίσκεται στον αέρα καθαρά εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών.

 

Ενώ επί μήνες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε πάρει πάνω του την υπόθεση της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και διαβεβαίωνε τις ομάδες ότι θα τους εξασφαλίσει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα τους δίνουν την δυνατότητα να είναι βιώσιμες, η κυβέρνηση απέρχεται και οι ομάδες δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

 

Η ΕΡΤ λέει στις ομάδες ότι δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να στηρίξει την Super League 2, ενώ είναι γνωστό πως τα χρήματα αυτά έχουν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η απόφαση έχει ανέβει στην Διαύγεια.

 

Οτι κάποιος κοροϊδεύει τις ομάδες της Super League 2 είναι δεδομένο. Οπως δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση αφήνει μετέωρη την αναδιάρθρωση, ξεκρέμαστες τις ομάδες και πετάει το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση που απέρχεται έχει φορτώσει με πάρα πολλά προβλήματα τόσο το επαγγελματικό όσο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην χώρα.

 

Η επιτροπεία στην ΕΠΟ είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του… αλήστου μνήμης πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε μεν, δεν φρόντισε να διασφαλίσει την χρηματοδότησή της, δε, αποτέλεσμα των ενεργειών του νυν υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

 

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και άλλοι υπουργοί θα κληθούν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, να βουλώσουν τρύπες που θα έχει αφήσει ανοιχτές πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

 

Θα χρειαστεί να βρούνε χρήματα για να δώσουν στην ΕΡΤ να πληρώσει τις ομάδες της Super League 1, των οποίων τα δικαιώματα έχει, και όλη την Super League 2.

 

Θα τρέχουν, δηλαδή, να δώσουν λύσεις σε ζητήματα για τα οποία η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού τον τελευταίο χρόνο πανηγυρίζει ότι τα τακτοποίησε μια χαρά, με την διαφορά, όμως, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι μόνο στα… λόγια τα είχε τακτοποιήσει.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X