ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ξέπλυμα» χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών το κύκλωμα Αράντα-Μπράβο

«Ξέπλυμα» χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών το κύκλωμα Αράντα-Μπράβο

Οι έρευνες των αρχών αποκαλύπτουν ότι σημαντικά ποσά του κυκλώματος των στημένων αγώνων στην Ισπανία προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος στημένων αγώνων στην Ισπανία που ως εγκέφαλοί του φέρονται οι Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

 

Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» αναφέρει ότι η οργάνωση που έστηνε παιχνίδια τόσο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν όσο και στις μικρότερες κατηγορίες της χώρας έκανε «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος που προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών!

 

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι το στήσιμο αγώνων δεν ήταν η κύρια δραστηριότητα του κυκλώματος αλλα ήταν μια «επένδυση» για το ξέπλυμα κεφαλαίων προερχόμενων από ναρκεμπόριο.

 

Στην αναφορά των αρχών σημειώνεται: «Ο Αράντα έδινε εντολή σε έναν από τους υπαλλήλους του να κάνει συγκεκριμένα πονταρίσματα με μεγάλα ποσά. Ολα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε βιβλία που κρατούν οι στοιχηματικές εταιρίες. Οταν τα στοιχήματα κερδίζονταν, τα ποσά έμπαιναν στο όνομα του ανθρώπου που δούλευε για τον Αράντα. Ετσι ο τελικός παραλήπτης λάμβανε τα χρήματα "καθαρά" πλέον στον λογαριασμό του».

 

Οι έρευνες των ισπανικών αρχών έδιεξαν ότι όλοι οόσοι αποκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη από την «Επιχείρηση Οίκος» κατοικούν στην Μάλαγα. Οι στοιχηματισμοί ήταν παρόμοιοι και για μεγάλα ποσά και όλοι οι «παίκτες» σχετίζονται μεταξύ τους. 

 

X