ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΑΕΚ και Ολυμπιακός εναντίον του ΠΑΟΚ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός εναντίον του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τη μάσκα της αλλαγής στο ποδόσφαιρο και τον ακήρυκτο πόλεμο στο παρασκήνιο

Γέλια και κλάματα μαζί! Την ώρα που φοράνε τη μάσκα της αλλαγής στο ποδόσφαιρο, την ίδια στιγμή μαίνεται ο ακήρυκτος πόλεμος στο παρασκήνιο για την πρωτοκαθεδρία στο δωμάτιο της εξουσίας. Εκεί που ΑΕΚ και Ολυμπιακός συνασπίζονται για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, την επόμενη περίοδο της κατάκτησης του ντάμπλ.

 


Στο επίπεδο του φαίνεσθε στήνουν γιορτή! Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος έχει οριστεί για την Παρασκευή 23 Αυγούστου- πρώτη φορά Παρασκευή κι όχι Σάββατο. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να ορίσουν αγώνα μεταξύ μικρομεσαίων ομάδων με σκοπό να έχουν φιλάθλους και των δύο και ταυτόχρονα εκπροσώπους στην εξέδρα από τις 14 ΠΑΕ της Σούπερ λίγκα.

 

Έτσι πιστεύουν ότι θα δώσουν την εικόνα ενός πρωταθλήματος που αλλάζει… Είναι η βιτρίνα γιατί από πίσω δεν έχει αλλάξει τίποτα. Πρόκειται για μια κίνηση στρουθοκαμηλισμού. Προφανώς στη Σούπερ λίγκα πιστεύουν ότι αν κάνουν την πρεμιέρα Παρασκευή, με φιλάθλους και των δύο αντιπάλων στην εξέδρα, τότε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου λύθηκαν. Το ερώτημα είναι ποιον κοροϊδεύουν., Τον εαυτό τους ή τους άλλους; Προφανώς τους άλλους…

 


Όμως αυτή η ψευδεπίγραφη- επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να ωραιοποιήσει την ανυπαρξία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα συμβαίνουν πίσω από την βιτρίνα… Οι μάσκες έπεσαν στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Περέιρα. Εκεί Ολυμπιακός και ΑΕΚ βρέθηκαν δίπλα – δίπλα στο ίδιο μέτωπο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

 

Ο Ολυμπιακός έστειλε εξώδικο στον Γραμμένο- ο στόχος ήταν και είναι ο ΠΑΟΚ- ενώ η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση- στόχος από πίσω πάλι ο ΠΑΟΚ. Έτσι έγινε φανερό πολύ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ποιος είναι με ποιόν και πως διαμορφώνεται ο συσχετισμός των δυνάμεων.

 

Οι μεγάλοι του Λεκανοπεδίου ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και στους διαδρόμους του παρασκηνίου και της εξουσίας. Η μάσκα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος δεν πείθει κανέναν.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/6)
 

X