ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αν η Εθνική δεν είναι… πάθος, χάθηκε η παρτίδα της διάκρισης

Αν η Εθνική δεν είναι… πάθος, χάθηκε η παρτίδα της διάκρισης

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τους προπονητές που πρέπει να μπαίνουν στην ψυχολογία των αποδυτηρίων και το πάθος της Εθνικής

Ο Αγγελος Αναστασιάδης μιλώντας χθες στο Metropolis 95,5 και στους Κώστα Πετρωτό, Βασίλη Βλαχόπουλο, εξέφρασε το παράπονο του για την αποπομπή του από την Εθνική.

 

Συγχρόνως παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα μίας αρρωστημένης κατάστασης που υπάρχει στην ομάδα. Τα συνηθίζει αυτά ο Αναστασιάδης. Κάθε φορά που αποφασίζει να μιλήσει μετά από μία απόλυση του, συνήθως παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα των μεταρρυθμίσεων που επιχειρεί στις ομάδες που δούλεψε. Η αλήθεια όμως έχει και άλλη όψη.

 

Τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας με τον Αναστασιάδη στον πάγκο δεν δικαίωσαν τον Ελληνα προπονητή. Το δεύτερο σημαντικό, εκτός από τις διάφορες ιστορίες που ακούγονται και δεν τιμούν το προπονητικό προφίλ του Αγγελου, είναι ότι ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας δεν κατάφερε να πιάσει τον σφυγμό των διεθνών.

 

Μπορεί να είχε μέσα στην ομάδα ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν έτοιμοι να πέσουν και στη φωτιά γι’ αυτόν, αλλά οι περισσότεροι ήταν το ίδιο φανατικά στο άλλο άκρο. Αυτό άλλωστε ήταν το σύνηθες σκηνικό στις ομάδες που δούλεψε ο Αναστασιάδης. Τα υπόλοιπα είναι θέμα των ιστορικών που θα ασχοληθούν, αν ασχοληθούν, με την παρουσία του Αγγελου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι στην Εθνική ομάδα είναι χρήσιμοι οι προπονητές οι οποίοι μπαίνουν στην ψυχολογία των αποδυτηρίων. Που έχουν την ικανότητα να βρίσκουν το balance μεταξύ του καρότου, τού μαστίγιου και των… μάνατζερ. Κι όχι εκείνοι οι οποίοι έχουν φορτωμένο με επιτυχίες βιογραφικό. Αρα το πρώτο ζητούμενο είναι η ηρεμία στα αποδυτήρια, οι επιλογή των περισσότερο φορμαρισμένων παικτών και η ικανότητα να πεισθούν να κάνουν το καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Ολα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Η Εθνική αν δεν είναι… πάθος για τους διεθνείς και εξελιχθεί σε αγγαρεία χάνεται η παρτίδα.


FOCUS

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Αγγελου Αναστασιάδη στο Metropolis 95,5, εκείνο που δεν ξέρω είναι αν ο Βαγγέλης Γραμμένος χάνει τον ύπνο του επειδή δεν εμπιστεύτηκε τον Ελληνα προπονητή και στον αγώνα με τη Φινλανδία ή για την γενική αμφισβήτηση του έργου του ως προέδρου της ΕΠΟ.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (16/11)

X