ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αναγέννηση του Ηρακλή με ρεαλιστικές προτάσεις

Αναγέννηση του Ηρακλή με ρεαλιστικές προτάσεις

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για το μετέωρο βήμα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή και την τελική ευκαιρία με το υπέρογκο χρέος στον ΓΣ Ηρακλής

Το μετέωρο βήμα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή παραμένει όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι περιφερόμενοι «μάγοι» να το περιγράψουν ως μπόρα περαστική, καπρίτσιο ενός άστατου βαρομετρικού το οποίο που θα πάει θα περάσει. Η μπόρα όμως αυτή κρατάει χρόνια και φέτος εξελίχθηκε σε τυφώνα με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία όλοι, και μεταξύ αυτών και εγώ τα χαρακτηρίζομαι εύσχημα, αναγκαιότητα.

 

Οι διαβεβαιώσεις, του προσωρινού αυτής της αναγκαιότητας, διαχέονται στο τοξικό αυτό περιβάλλον από την παρούσα διοίκηση του Φώτη Θέου, η οποία επιχειρώντας το εξωραϊσμό του ομιλεί περί ενός διαφορετικού προσώπου, αμέσως μετά τον νέο διορισμό της από το Πρωτοδικείο. Και βέβαια μέσα σε όλα υπάρχει και το μέγα θέμα της έλευσης εντός των ημερών εκπροσώπων του fund. Όσο κι αν δεν είναι ακόμα τίποτε σίγουρο, υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες αποφάσισαν να δώσουν μια τελική ευκαιρία στον ΓΣ Ηρακλής «τακτοποιώντας» αφενός το υπέρογκο χρέος που δημιουργήθηκε από το «μεγάλο φαγοπότι» της γνωστής περιόδου και αφορά υποχρεώσεις προς το κράτος και αφετέρου να μεσολαβήσουν στην εξεύρεση «πρόθυμου» ομίλου να ενδιαφερθεί και για τα ακίνητα του συλλόγου,στα πλαίσια πάντα της μεγάλης επένδυσης του «Ελληνικού».

 

Φυσικά με το αζημίωτο. Δηλαδή όποιος έρθει κι αν έρθει, αν και κυκλοφορεί πως σήμερα αύριο καταφθάνει δεν θ΄ αρχίσει αίφνης να εκφράζει τον απέραντο έρωτά του για τον Ηρακλή στους «ελάσσονες» διοικούντες τον ερασιτέχνη. Διαβάζω στο διαδίκτυο πολλά και διάφορα, πόθοι ευσεβείς των κυανόλευκων φιλάθλων μερικώς δικαιολογημένοι από το διαχρονικό στραπάτσο του αγαπημένου τους συλλόγου, διόλου ρεαλιστικοί σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα. Σκέπτομαι όμως, όσο το καλοσκέφτομαι, ποια είναι η αξία της διαπίστωσης αυτής, όταν τα μεγάλα αυτά θέματα μένουν μακριά από την ουσιαστική ενημέρωση του κόσμου, για το μερικό περιεχόμενο έστω των διαβουλεύσεων (γιατί έγιναν με παράλληλες φήμες εμπλοκής περιώνυμου ομίλου, όχι του Μυτιληναίου βεβαίως ), ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει, ενδεχομένως, για τετελεσμένα; 

 

Το ερώτημα τώρα, αν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις της απαλλαγής δηλαδή του Ηρακλή από τον βραχνά με ταυτόχρονη ωφέλεια ερασιτέχνη και ποδοσφαίρου, είναι, εάν θα πραγματοποιηθεί αυτή η νέα μορφή «σωτηρίας» που παρέχεται στον Σύλλογο με τη γνωστή ,από το παρελθόν, αφερεγγυότητα, ενός και πάλι πολιτικού μεσσιανισμού. Το θέμα αυτό, όσο και η αγορά ΑΦΜ ομάδας επιπέδου SL1, σύμφωνα με τις προθέσεις του Φώτη Θέου, αναμένεται να προκύψει συγκεκριμένη ομάδα δράσης, η οποία θα ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, ζωτικής σημασίας για το μέλλον γενικά του Ηρακλή.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/11)

 

X