ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ανασκουμπωθείτε και οργανωθείτε! Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλους και απ’ όλα

Ανασκουμπωθείτε και οργανωθείτε! Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλους και απ’ όλα

Με αστραπιαίες κινήσεις ο μεγαλομέτοχος αναπλήρωσε με ιδανικό τρόπο το «κενό» που αιφνιδιαστικά προκάλεσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου

 

Με αστραπιαίες κινήσεις ο μεγαλομέτοχος αναπλήρωσε με ιδανικό τρόπο το «κενό» που αιφνιδιαστικά προκάλεσε ο Λουτσέσκου κλείνοντας συμφωνία με έναν από τους αξιολογότερους κόουτς της Ευρώπης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για δύο ακόμη μεταγραφές.

 

 

Μετά το σοκ και την αναταραχή που έφερε ο απρόβλεπτος «χωρισμός» του ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου, ένας νέος αιφνιδιασμός ήρθε να εξισορροπήσει τα διαταραγμένα συναισθήματα των ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι πληροφορήθηκαν ότι ο Ιβάν με αστραπιαίες και αποφασιστικές κινήσεις και αδιαφορώντας επιπρόσθετα για το κόστος, συμφώνησε και φέρνει στην Τούμπα έναν προπονητή που θεωρείται αυτή τη στιγμή από τους πλέον εξελίξιμους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δύσκολη προσέγγιση με απαιτήσεις που σχεδόν απαγόρευσαν την οποιαδήποτε αισιόδοξη πρόβλεψη.

 

Η ομάδα του, η Μπράγκα τον είχε «δεμένο» με ρήτρα 5 εκατομμυρίων και το κασέ του ξεπερνούσε κατά πολύ τα θεωρούμενα επιτρεπτά όρια για όσους ενδιαφέρονταν να επιχειρήσουν συμφωνία μαζί του. Συνηθισμένος όμως στις υπερβάσεις, ο μεγαλομέτοχος των νταμπλούχων, όπως το απέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν, δε δίστασε να προχωρήσει σε ακόμη μια.

 

Διαπιστώνοντας ότι η μη αναμενόμενη και αιφνιδιαστική απόφαση αποχώρησης του επιτυχημένου Ρουμάνου προπονητή - με τον οποίο επί δύο χρόνια συνεργάστηκαν άψογα - παραμονές έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας του, προκαλούσε σε αυτό το χρονικό σημείο ένα ρήγμα και ένα επικίνδυνο κενό (ιδιαίτερα ψυχολογίας), πήρε πάνω του το θέμα και το έκλεισε άμεσα, αδιαφορώντας παντελώς για το πόσο θα του στοίχιζε.

 

Κατά γενική ομολογία η επιλογή του χαρακτηρίζεται ιδανική. Το κλείσιμο της συμφωνίας του με τον Αμπέλ Φερέιρα δεν ήταν απλά μια πυροσβεστική κίνηση πάνω στη φωτιά που άφησε πίσω του ο Ράζβαν, αλλά και ένα μήνυμα ότι ο «ομφάλιος λώρος» με το Τσάμπιονς Λιγκ δεν κόπηκε, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι μεταγραφικές κινήσεις οι οποίες βέβαια δεν έχουν κλείσει ακόμη, δεν έχουν στοκάρει όλα τα κενά.

 

Ο Ιβάν διαβεβαίωσε τους πάντες με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είχε και έχει πάντοτε ο ΠΑΟΚ υψηλούς στόχους. Ο νέος κόουτς είναι υψηλότατου επιπέδου και εξαιρετικών προοπτικών με το βιογραφικό του να παραμένει μια σταθερή και ασφαλής εγγύηση. Αν περιμένετε να πάρω θέση στο θέμα που προέκυψε και να τοποθετηθώ για το αν ο Λουτσέσκου φέρθηκε σωστά στον Ιβάν και στον ΠΑΟΚ, θα σας απογοητεύσω. Απλά θα σας πω ότι κρατάω τα καλύτερά του και τις επιτυχίες του.

 

Μεγάλη η προσφορά του στην κατάκτηση του νταμπλ. Θα ακουστούν και θα γραφούν πολλά για αυτή την υπόθεση. Από τα πιο σοβαρά, όπως η κόντρα του με τον Γιώργο Σαββίδη, μέχρι τα πιο ευτράπελα.

 

Οπως επί παραδείγματι ότι ήταν αντίδραση… γιατί δεν έμεναν στο σχήμα ένας ή δύο παίκτες. Ανάμεσά τους και ο Σάκχοφ (!), που ενώ ο ΠΑΟΚ του πρόσφερε ηγεμονικό και δυσανάλογο με την αξία του συμβόλαιο και δεν το δέχθηκε, αφού έμεινε στα αζήτητα, έκλεισε συμφωνία με μια ομάδα Β’ εθνικής στην Ιταλία που μόλις ανέβηκε, με ένα ποσό που μόλις πλησιάζει το ήμισυ του αντίστοιχου που του έδινε ο ΠΑΟΚ.

 

Προσωπικά το μόνο που θα μπορούσα να του χρεώσω είναι ο χρόνος που επέλεξε για να ρίξει τη βόμβα του. Κι αυτό γιατί με αυτή την απόφαση έριχνε την ομάδα του σε μια επικίνδυνη περιπέτεια.

 

Η αποσταθεροποίησή της ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Το αν είχε διαλέξει πιο μπροστά την αποχώρηση, είναι κι αυτό ένα θεματάκι προς συζήτηση. Πέρα όμως από αυτά στη διετία που έμεινε, ήταν σωστός, πάλεψε, στήριξε, βοήθησε, υπερασπίστηκε με θάρρος την ομάδα του και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Ναι, το τάιμινγκ ήταν αδέξιο και άτσαλο.

 

Το ότι διέψευσε κατά κάποιο τρόπο αυτό για το οποίο επέμεινε και του έλεγε διαρκώς και αφορούσε τη διά βίου αφοσίωσή του στον Ιβάν, δεν είναι κάτι που πρέπει να το κρίνουμε σαν μη αναμενόμενο. Η επιλογή του δεν ήταν παρά μία ψυχρή επαγγελματική απόφαση. Αλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις το συναίσθημα ποτέ δε νίκησε το χρήμα. Ο επίλογός μου;

 

Ο Ιβάν κράτησε ανοιχτό τον δρόμο που κινδύνευσε να κλείσει από κατολισθήσεις. Στο χέρι των συνεργατών του είναι το πώς θα αντιδράσουν. Το ζητούμενο είναι να ανασκουμπωθούν, να οργανωθούν και να προχωρήσουν σε ακόμη 1 ή 2 μεταγραφές που πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλους και απ όλα.

 

ΥΓ: Χθες, συνάδελφος (Χάρης Δημαράς) που ήταν στο γάμο του ανιψιού του Σαββίδη, διαπίστωσε μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ του Βιεϊρίνια και του Σαββίδη. Σίγουρα πιστεύω πως η γνώμη του Αντελίνο θα μέτρησε για την άφιξη του Αμπέλ Φερέιρα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X