ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Aπέτυχε ο Χαριστέας στην πρώτη κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί

Aπέτυχε ο Χαριστέας στην πρώτη κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Χαριστέας στον Αρη

Εγραφα στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την φυγή Διαμαντόπουλου και Παντελίδη, ότι ο Αγγελος Χαριστέας που έπιανε δουλειά εκείνες τις ημέρες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καλούνταν με το… καλημέρα να διαχειριστεί μια κρίση και να αποδείξει πόσο ικανός είναι να τα καταφέρει.

 


Πέντε εβδομάδες μετά, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ο Χαριστέας απέτυχε να δώσει τις λύσεις που περίμενε η ομάδα από αυτόν, ώστε και τον αντικαταστάτη του Παντελίδη να έχει βρει και οι αναταράξεις να αποφευχθούν και να τα αρνητικά αποτελέσματα που έκαναν την κρίση στις αρχές Οκτωβρίου πολύ πιο σοβαρή απ’ ό,τι ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 


Ο Χαριστέας σπατάλησε πολύτιμο χρόνο. Γνωρίζοντας ότι το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, γνωρίζοντας το πρόγραμμα και τις δυσκολίες που υπήρχαν, αντί να κινηθεί άμεσα, επιδιώκοντας ρεαλιστικές λύσεις για την θέση του προπονητή, προτίμησε –άγνωστο αν με δική του απόφαση ή επειδή ήταν επιθυμία του μεγαλομετόχου στην οποία δεν αντιτάχθηκε- να συναινέσει στην παραμονή του Τερζή.

 


Επιλογή η οποία είναι ξεκάθαρο ότι άφησε τον Αρη ακόμη πιο πίσω από κει που ούτως ή άλλως βρισκόταν, δεδομένου του πολύ κακού σχεδιασμού την περίοδο του καλοκαιριού, και που υπονομεύει την συνέχεια για τους «κίτρινους».

 


Αλλωστε, ποιος μπορεί με σιγουριά να υποστηρίξει ότι θα είναι εύκολο για τον προπονητή που θα έρθει, όποτε έρθει, να βάλει άμεσα μια τάξη σε μια ομάδα στην οποία υπάρχει τόσο μεγάλη ακαταστασία, οι εναλλακτικές της είναι εξαιρετικά περιορισμένες και ο Ιανουάριος πολύ μακριά ακόμη;  

 


Αποδεικνύονται προφητικά, νομίζω, όσα έγραφα στις 4 Σεπτεμβρίου, ότι δηλαδή «είναι σαφές ότι στον Αρη υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πάνε καλά. Οργανωτικά και διοικητικά εξακολουθεί να έχει πάρα πολλές δυσλειτουργίες, οι οποίες έχουν ξεκάθαρα αρνητικό αντίκτυπο στην λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η διαχείριση σημαντικών για ένα ποδοσφαιρικό τμήμα ζητημάτων είναι κάτω του μετρίου για τους «κίτρινους». Ότι δεν υπάρχει μεσοπρόθεσμος, έστω, σχεδιασμός, το καταλαβαίνει, νομίζω, ο καθένας»

 


Όλα τα παραπάνω τα βρήκε στο δρόμο του ο Αρης και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να τα βρίσκει. Ο Χαριστέας δεν έδειξε αντανακλαστικά ικανά για να βγάλουν τους «κίτρινους» από το αδιέξοδο στο οποίο με μαθηματική ακρίβεια πήγαιναν.

 


Το ερώτημα είναι τι περιθώρια αντίδρασης έχει από δω και πέρα ο Αρης. Θα μπορέσει να κάνει μια καλή επιλογή προπονητή; Θα εμπνεύσει ο νέος προπονητής την ομάδα; Θα μπορέσει άμεσα να την επαναφέρει από τον εκτροχιασμό; Ή θα χάσουν κι άλλο έδαφος οι «κίτρινοι», με συνέπεια να κινδυνέψουν να μείνουν εκτός στόχου πεντάδας; 
 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/10)

X