ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απόψε η πρώτη παράσταση Πρωταθλητή και Κυπελλούχου…

Απόψε η πρώτη παράσταση Πρωταθλητή και Κυπελλούχου…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την πρώτη παράσταση του νταμπλούχου Δικεφάλου

Τα λόγια και μάλιστα, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Πάντα έτσι ήταν. Γιατί να μην είναι τώρα; Ως εκ τούτου προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ… Κυριακή κάνουν ποδαρικό με το δεξί στο Πρωτάθλημα. Πέμπτη μπαίνουν στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κι αποκαθίστανται με έργα οι ισορροπίες… Γενικά, οι αγωνιστικές και μη ισορροπίες στον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο. Η (μη ανεπανόρθωτη) ζημιά από τη Σλόβαν – βλέπετε – τις… ταρακούνησε!

 


Έτσι δίχως να υποτιμούμε τις αναφορές προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ αλλά και δίχως να τις υπερεκτιμούμε – τούτο επειδή να πράττουν και να μην ομιλούν, προτιμούμε – θεωρούμε πως με τον Παναιτωλικό υπάρχουν περιθώρια αλλαγής κλίματος. Θα ήταν μάλλον, στρουθοκαμηλισμός εάν κι εφ’ όσον θεωρούσαμε πως μετά την ήττα της Πέμπτης (αλλά και την εικόνα του ΠΑΟΚ) το κλίμα είναι …εύκρατο. Δε λέμε πως είναι… πολικό! Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Ένα …ταρακούνημα υπέστη ο ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη. Κι όπως και να το κάνουμε μια αναστάτωση και μία ανησυχία καταγράφεται στον κόσμο του.

 


Μήτε η μία αναστάτωση πάντως, μήτε η μία ανησυχία αγγίζει την σταθερότητα της εμπιστοσύνης κόσμου του ΠΑΟΚ στην ομάδα. Αυτή κτίσθηκε με επική προσπάθεια επί δύο ολόκληρες αγωνιστικές περιόδους. Δε θα διαμορφωθεί αίφνης θέμα της για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Διαφωνείτε;

 


Ναι, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον, στον ΠΑΟΚ για άλλο αρνητικό αποτέλεσμα. Είτε αυτό αφορά το Πρωτάθλημα, είτε το Γιουρόπα Λιγκ. Σαφές. Κι εδώ πάντως, δεν αναφερόμαστε ευκταία από τον κόσμο του αλλά σε εφικτά από την ομάδα του θέματα.

 


Απόψε στην Τούμπα μία πανηγυρική πρεμιέρα δεν είναι μία ευκταία πρεμιέρα. Είναι μία εφικτή πρεμιέρα για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας. Προπονητές και παίκτες του έχουν υποχρέωση να γλυκάνουν τον κόσμο τους, τον οποίο πίκραναν.

 


Φυσικά και δεν συγχρονίζουμε τους δυο αγώνες του ΠΑΟΚ. Αυτόν με τον Παναιτωλικό για το Πρωτάθλημα και τον άλλο με την Σλόβαν για το Γιουρόπα Λιγκ. Τυγχάνει όμως, σε αμφότερους να παίζουν οι ίδιοι προπονητές και παίκτες ενώ είναι παρών κι ο ίδιος κόσμος. Με άλλα λόγια; Είναι κομματάκι… Συγκοινωνούντα δοχεία!

 


Όπως με νίκη κόντρα στην Σλόβαν την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα έμπαινε στην Τούμπα για τον Παναιτωλικό με πολλά μποφόρ αέρα… Έτσι με νίκη την Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη θα μπει στην Τούμπα για τη Σλόβαν με πολλά μποφόρ αέρα.

 


Κοινός παρονομαστής και στους δύο αγώνες είναι οι φίλοι του «δικέφαλου». Επιστρέφουν στην Τούμπα με νωπές τις αναμνήσεις από το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα υπέρλαμπρο σόου της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Από τότε άλλαξαν πολλά στον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο. Οι φίλοι του παραμένουν δίπλα του καθώς πλέουν ακόμη σε πελάγη ευτυχίας και πετούν στον έβδομο ουρανό μετά τους άθλους της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Είναι πάντως, ακόμη πιο απαιτητικοί. Είναι ακόμη πιο αποφασιστικοί για την επανάληψη αυτών των άθλων. Προσφέρουν όμως, και μεγαλύτερη στήριξη.

 


Δεν είναι ιδέα μας αυτή η εντύπωση. Είναι εκτίμηση των πάντων από τα +22.000 διαρκείας σε χρόνο dt. Από αυτά, τα οποία ακόμη και σοβαροί αντίπαλοι του (δε γίνεται καν κουβέντα για τους …άλλους!) μόνον στα όνειρα τους βλέπουν!

 


Δίχως όμως, τα δικά τους φτερά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι ο προσδοκώμενος αετός τους. Συμφωνείτε;
Ώρα λοιπόν, για την πρώτη παράσταση του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (25/8)

X